Mardin merkez, ilçe ve kırsaldan gelen muhtarlar ile sık sık bir araya gelen Vali Demirtaş, vatandaşlardan gelen taleplere çözüm bulma noktasında yoğun mesai harcıyor.

Mardin Muhtarlar Dernek Başkanı İsa Dal, Ulucamii Mahalle Muhtarı Salih Sincar, Nurköyü Mahalle Muhtarı Havvas Aydın, Yaylı Mahalle Muhtarı Metin Özdemir, Akıncı Mahalle Muhtarı Abdurrahman Öztürk, Haydar Mahalle Muhtarı Mustafa Ari, Yalım Mahalle Muhtarı Mehmet Beşir Arpa, Şar Mahalle Muhtarı Abdülkerim Yücedağ,  Gül Mahalle Muhtarı Emrah Dinç, Yenikapı Mahalle Muhtarı Şehmus Sincar ve Eskikale Mahalle Muhtarı Mehmet Nuri Aktaş'ı  Mardin Valiliği Dara Toplantı Salonunda kabul eden Vali Demirtaş, burada hem Muhtarların önerilerini dinledi hem de vatandaşlardan gelen talepleri not aldı.

Mardin'in ilçelerine hızlı bir şekilde doğalgaz hizmetini sunduklarını dile getiren Vali Demirtaş, " Dün Dargeçit ilçemizde bugün de Ömerli ilçemizde doğalgaz meşale yakım törenine katıldık. Vatandaşlarımızın doğalgaz  hizmeti için memnuniyetlerini görmek bizleri sevindiriyor. Bizler Mardinli vatandaşlarımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz" dedi.

Mardin'de tarihi yapıların slüetini bozan betonarme yapıların yıkımının hızla sürdüğünü de dile getiren Vali Demirtaş, " Daha önceden belirlenen ve kentin slüetini bozan yapıların yıkımı sürüyor. Ulucamii çevresinde bulunan Mardinimize yakışmayan binalar ilgili kurumlarımızca yıkılıyor. En son belediye eski lojmanlarının yıkımı gerçekleşti. Allah nasip ederse yarın da daha önceden belirlenen eski lojmanları yakacağız. Bu projemiz tamamlandığında Mardin ilimiz hak ettiği yere gelecek ve kendisine yakışan eski görüntüsüne kavuşmak ile beraber tarihi mekanlar da gün yüzüne çıkmış olacak. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın da desteğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bir yandan altyapı-üstyapı çalışmalarımız devam ediyor bir yandan da yeşil alan ve çocuk oyun alanları projelerini de hayata geçiriyoruz. Tüm ilçelerimize eşit hizmet sunmanın yanında en kırsalda bulunan mahallelerimize de hizmet götürmenin gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Mahalle Muhtarları yapılan hizmetlerden dolayı Vali Demirtaş'a teşekkürlerini iletti.