Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Vali Akkoyun'un katılımıyla Midyat'ta iftar programı gerçekleşti Vali Akkoyun'un katılımıyla Midyat'ta iftar programı gerçekleşti

"Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar sevgi, emek, sabır, fedakarlık ve büyük bir özveri ile toplumun bütün kesimlerine yol gösteren insanlar olmuşlardır. Şüphesiz, evlatlarımızın aydınlık yarınları ve ülkemizin müreffeh geleceği öğretmenlerimizin ellerinde yükselecektir.

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister”  veciz sözünden hareketle, çağın ihtiyaçlarına uygun bilgilerle donatılmış, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği ön planda tutan, kendine güvenen, Türk milletinin kültür köklerine bağlı, sahip olduğu sorumlulukların bilinci ile ülkesini geliştirmeyi şiar edinen nesilleri yetiştiren öğretmenlerimize şükran duygularımı ifade etmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, görevini icra ederken hayatını kaybeden şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere, emekli olan ve görevine devam eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.”