Mardin’in Midyat ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen yıl sonu sergisi yoğun katılımla açıldı.
Programa Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Masum Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdürrahim Demir, HEM Müdürü Orhan Şaşmaz’ın yanı sıra protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
2024-2025 eğitim-öğretim döneminde Midyat’ta 410 kurs açılırken, bu kurslara 5 bin 735 kadın ve 2 bin 86 erkek olmak üzere toplam 7 bin 821 kursiyer katıldı. Kursiyerler, mesleki ve kişisel gelişim alanlarında eğitim alma imkânı buldu.
Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikte kursiyerler, yıl boyunca edindikleri bilgi ve becerileri sergileme fırsatı buldu. Etkinlik, öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha hatırlatan anlamlı bir buluşma oldu.
Programda stantları gezen Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. El sanatlarına olan ilgisini ahşap yakma sanatıyla gösteren Özdemir, havya kullanarak bir resim de çizdi.