Büyükşehir Belediyesi Altınoluk Şehitliğini Güzelleştirdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehitlikler ve şehit yakınlarının yanı sıra gazilere sahip çıkmaya devam ediyor. Şehit aileleri ve gazileri durmaksızın ziyaret ederek mutlu eden Büyükşehir Belediyesi, şehitlerin ebedi istirahatgahı olan şehitliklerde de çalışmalar yapıyor. Bu bağlamda şehrin en uzak ilçesi olan Dargeçit’e bağlı Altınoluk Mahallesi’nde şehitlik de bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. 15 şehidin yer aldığı şehitliğin etrafı ve girişi yenilendi. Bunun yanı sıra şehitlik içinde de çalışmalar yapıldı.

Yaman, “Şehitlerimiz ve aileleri için çalışmalarımız sürüyor”

Mardin Vali Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, şehirde şehitler, aileleri ve gaziler için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Yaman “Şehitlerimiz için ne yapsak azdır” diyerek şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi görevinin bizlere verilmesi ile beraber önceliklerimiz arasında her zaman şehitlerimiz oldu. Vatanımız için canlarını düşünmeden veren şehitlerimiz ve gazilerimiz için önemli çalışmalar yaptık. Bu nedenle Şehit Aileleri ve Gaziler Müdürlüğü’nü kurarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Müdürlüğümüz sürekli şehitlerimizin emanetlerini ve gazilerimizi ziyaret ederek sıkıntılarını gidermektedir. Öte yandan şehitlerimizin ebedi istirahatgahlarında da düzenleme ve güzelleştirme çalışmaları yapmaktayız”

Hak edilen duruma getirildi

Son olarak Dargeçit ilçesinin sınır noktasında olan Altınoluk Mahallesi’nde güzel bir çalışma yaptıklarına değinen Yaman, “İlçemiz merkeze en uzak ilçe olmakla beraber, Altınoluk Mahallemiz de il sınırlarımıza yakın bir noktada yer almaktadır. Burada uzun yıllar boyunca bölücü terör örgütüyle mücadele eden ve bu uğurda hayatlarını kaybeden 15 şehidimiz yer almaktadır. Biz şehitliğimizin daha güzel ve ilimize yakışan bir şekilde olması için hemen çalışmalara başladık. Bu nedenle şehitliğimizin giriş ve çevresini düzenledik. Şimdi burası hak ettiği konuma geldi. Şehitlerimizi ve ailelerini ön plana alan projeler sürecek” diye konuştu.