Mardin’de Büyük Önder Atatürk’ün 79. ölüm yıl dönümü

Mardin’de Büyük Önder Atatürk’ün 79. ölüm yıl dönümü, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na, Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait çelenk sunumuyla tören başladı. Siren eşliğinde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

Anma programı dana sonra Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Tören, Atatürk’ün askeri kişiliği ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili konuşma, günün muhtevasına uygun şiirlerin okunması ve dünya liderleri ile dış basının Atatürk hakkında ki düşünce ve yazıları slayt eşliğinde okunması devam etti.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mustafa Yaman, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağa damga vurmuş bir önder olduğunu söyledi.

Yaman, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm yaşamını ulusumuzun bağımsızlığına adamış, milleti ile birlikte başlattığı kurtuluş mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak ulusumuzun kötüye giden yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, gerçekleştirdiği devrimlerle bizlere çağdaş bir devlet ve cumhuriyet armağan eden, yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir.” dedi.

 

Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti’ni yeni nesillere aktararak yaşatacaklarını belirten Yaman, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni, cumhuriyetimizin değerlerini, korumak, kollamak, gözetmek ve yeni nesillere aktararak yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğu olacaktır.  Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk'ü her zaman gönlünde yaşatacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yılında özlem ve rahmetle anıyoruz.”

Mardin Anadolu Lisesi tarafından "Mustafa Kemal Atatürk" isimli oratoryo sergilenmesinin ardından program sona erdi.