Hamdullah Avcı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Midyat Kaymakamlığına atanan Ahmet Solmaz’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.
Burada Kaymakam Solmaz ile bir süre görüşen Avcı, Ziyaret vesilesiyle çeşitli konularda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.
Kaymakam Ahmet Solmaz, Midyat ile ilgili haberlere ve yayınlara TRT'de yer verilmesini önemsediklerini belirterek, TRT Diyarbakır Haber Müdürü Hamdullah Avcı'ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


Avcı, daha sonra Midyat Belediye Başkanlığına geçti. Burada Belediye Başkanı Veysi Şahin’i makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. 
Başkan Şahin, Avcı'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçede göreve geldikleri tarihten beri yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Şahin,  Midyat'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin TRT vasıtasıyla duyurulmasını önemsediklerini kaydetti.


Hamdullah Avcı, beldiyedeki görüşmenin ardından son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’ı makamında ziyaret etti.


TRT Haber Diyarbakır Haber Müdürü Hamdullah Avcı, görüşmelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, “TRT, bugün gerek televizyon gerek radyo gerekse sosyal medya mecraları kanalıyla habercilik alanında önemli rol oynamakta. TRT Haber Diyarbakır Haber Müdürlüğü olarak, bizim sorumluluk sahamızda 14 il bulunuyor.  Biz o illerdeki görevli arkadaşlarımızın da desteği ile bölgemizde yaşananlardan insanları haberdar ediyoruz. Diğer 14 ilimiz gibi Mardin de haber potansiyeli yüksek bir kent. Burada  Midya ilçesine ayrı bir parantez açmak gerekir. Birçok medeniyetten izler taşıyan ilçe,  günümüzde de bir kültür mozaiği özelliği taşıyor.  İnsanların huzur içinde yaşadığı tarihi ilçe,  yerli ve yabancı turistlerin de  ilgi odağı. Biz de sorumluluk sahamızdaki diğer yerler gibi bölgenin parlayan yıldızı Midyat'ın güzelliklerini duyurmak için gayret gösteriyoruz"  diye konuştu.

TRT Diyarbakır Haber Müdürü Hamdullah Avcı'ya TRT ve Anadolu Ajansı Midyat Temsilcisi Selahattin Erol' eşlik etti.

Google News Midyat Gündem