Halı saha işletmecisi Ahmet Atasal, son zamanlarda birçok yerde düğün salonları, sauna, barlar ve turizme yönelik her türlü işletmeler açıldı, ancak halen halı sahalar kapalı, bunun nedeni bulaşıcı hastalık nedeni oysa tedbir alınırsa bu kadar halı saha işletmecisi mağduriyeti giderilmiş olur. Halı saha işletmecilerinin mağduriyetini giderilmesini istiyoruz. İşletmelerimizin gider çoktur” diye konuştu.

Kovit-19 nedeni ile 4 aydır kapalı olduklarını anımsatan Erhan Gündüz ise, “burada bizim belirli giderlerimiz var. Giderlerimizi karşılayamıyoruz. Çok zor durumdayız. Başka yerlerde halı sahalar açık burada ise kapalı. Bizde açılmayı bekliyoruz. Alınması gereken bütün önlemleri alarak bizde açmak istiyoruz. Sağlık Bakanlımızın vereceği bütün talimatlara uyarak bizde acımak istiyoruz ve açmaya hazırız.

Yeni tip Koronavirüs salgınından sonra birçok işyerinin sıkıntılar başladığını belirten sporcu Cem Ergün’de, “Vatandaşların bu salgının zarlarıyla etkisiyle beraber psikolojik zararları da oldu.  Bunu gidermenin bir yolu da etkinliklerdir. Mardin ve Midyat’ta sosyal sosyal alanların çok kısıtlı olmasından dolayı spor alanlarına yöneliyoruz.  Bu anlamda halı sahalar büyük öneme sahip. Büyükşehirlerde halı sahalar açık olmasına rağmen bizim bulunduğumuz yerde kapalı. Uzmanların vereceği direktifler ve gerekli önlemler alınarak halı sahaların açılmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

4 yaşındaki Aziz Gündüz’de halı sahada top oynayıp koşmak istediğini ifade etti.

Bir an önce halı sahaların açılmasını temenni ettikleri belirten Murat Akbaş ise, halı sahların bir an önce alınmasını istediklerini söyledi.