Türkiye'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılan halı saha ve futbol okulları yeniden hizmete açılmasıyla beraber faaliyetlerine başladı.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında 21 Mart'ta İçişleri Bakanlığınca açıklanan genelge ile faaliyetlerine geçici süre ara verilen halı sahalar, yaklaşık 5 ay sonra spor tutkunlarına kapılarını açtı.

Salgın sürecini evlerinde geçiren ve "yeni normal" dönemle birlikte futbol okulunu açma sevincini yaşayan Ferhat Toprak, Midyat ilçesinde 1 Temmuz normalleşme sürçenin başlamasıyla faaliyetlerine yeniden başlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Toprak, “Normalleşme süreci ile hem bizleri hem de velilerimizi ve öğrencilerimizi çok sevindi. Pandemi çocuklarımızı ve ailelerimizi çok etkiledi. Evlerinde ve kapalı ortamdan dolayı herhangi bir aktivite yapamamalarından dolayı çok etkilendiler. Yeniden faaliyete başlamamız bizleri sevindirdi. Belirli bir kitleye ulaştık. Üç gurubumuz var. Toplamda 60-70 öğrencimiz var. Pandemiden sonra talep artı.” Dedi.

Futbol okul işletmecisi Velit Turgay’da, Midyat’tan yetenekli futbolcuların yetişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, “Ülkemize en güzel futbolcu yetiştirmenin peşindeyiz. Normalleşme süreci ile rahatladık. Normalleşme süreci ile futbol severler spora koştu. Bu mutluluk bizim için çok güzel.” Şeklinde konuştu.

Çocuğunu futbol okuluna getiren Murat Ölmez’de,  geçen sene 13 Mart’tan bu yana pandemi sürecinin başlamasıyla beraber, çocuklarımızın sürekli kapalı ortamda bulunması nedeniyle, sosyal ve sportif etkinliklerden uzak kaldıklarını vurguladı.

Ölmez, “pandemi sürecinin bitmesiyle beraber, artık halı sahaların açılamasıyla çocuklarımızı bu tür etkinliklere bu tür çalışmalara yönlendirdik. Burada futbol okullarının varlığı da çok iyi oldu. Çocuklarımız bu tür etkinliklere katılarak sosyal yönlerini geliştirmekte, yeteneklerini ortaya koymakta ve enerjilerini burada harcamaktadırlar. Bunun için bunu sağlayan spor kulüplerine de teşekkür ediyorum”. Diye konuştu.