Deniz Feneri Derneği, bu yıl Diyarbakır ve Şırnak’ta açtığı geçici giyim mağazaları ile 819 aileden 4 bin 259 ferdin giydirilmesine vesile oldu.

Geçici giyim mağazanın açılışına, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş,  Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Midyat Belediye Başkan vekili Asaf Demirdağ, Belediye Başkan yardımcısı Masum Cengiz, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, Deniz Feneri Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldız, Deniz Feneri Derneği Afet ve Saha Operasyon Müdürü Fatih Yıldız, Sivil toplum kuruluş temsilcileri, Deniz Feneri Derneği Gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

15 gün boyunca açık kalacak mağazada çocuklardan yetişkinlere, her türlü giysi, ayakkabı ve kişilik eşya vatandaşlara ulaştırılacak. İhtiyaç sahipleri bedenlerine göre deneyerek geçici mağazadan istedikleri kişilik malzemeleri alabilecek. Mağaza aracılığıyla çocuklara hediye paketleri de dağıtılacak.

Mardin Valisi Sayın Mahmut Demirtaş, açılışta yaptığı konuşmada, yardımlaşma ve dayanışmanın önemini vurguladı.

Vali Demirtaş şöyle konuştu: “Deniz Feneri 25 yıldır hem ülkemizde hem de yurtdışında çok ciddi hizmetleri olan bir hareket. Sadece Müslüman kardeşlerimize değil, dünyanın dört bir yanında yardıma ihtiyacı olan herkese dili, dini, ırkı ne olursa olsun koşa koşa gidiyorlar. Biz onlara çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Yardımlaşma ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu son zamanlarda çok daha güzel bir şekilde görüyoruz. Yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği katkıdan ötürü Deniz Feneri Derneği’ne ve bağışçılarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bizim de dileğimiz ayağı yalın yavrularımız, giysiden mahrum ailelerimizin olmamasıdır. Hep birlikte bu dayanışma örneğini göstereceğiz.” Dedi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldız ise, yoksuldan haberdar olmak ve muhtaca yardım eli uzatmanın önemini vurguladı.

Yıldız, “Kuraklık eşiğine gelmiş bir köyde tüm ahali yağmur duasına çıkar. O sırada köye dışarıdan bir yabancı gelir ve kimseyi bulamaz. Yıkık bir evin önünde dua eden fakir bir kız çocuğunun sesini işitir. Kız çocuğu yağmurun yağmaması için yalvarmaktadır. Yaklaşarak ahalinin nerede olduğunu ve neden yağmurun yağmaması için dua ettiğini kıza sorar. Kız çocuğu tüm köy halkının yağmur duasına çıktığını, kendisinin giyecek elbise ve kışlık ayakkabıdan mahrum olduğundan ötürü de böyle dua ettiğini söyler. O esnada yağmur duasından dönen üzgün halkı yabancı karşılar. Dua edilmesine rağmen yağmurun yağmamasına üzülen ahaliye nereden geldiklerini soran yabancı ‘Yağmur duasından geliyoruz. Duamıza icabet edilmedi, üzgünüz.’ yanıtını alınca ‘Siz önce yağmur yağdığı zaman okula gidemeyeceğinden korkan şu yoksul kızın duasını alın. Sonra yağmur duasına çıkarsınız.’ diye cevap verir. Önümüz kış, şartlar ağır. Bereketiyle gelen yağışlar üzüntüyle karşılanmasın diye mağazamız ilimizde hizmet verecek.” Şeklinde konuştu.

Açılışı yapılan Deniz Feneri Derneği Mardin Midyat Geçici Giyim Mağazasında, bulunan 450 ailemizden toplamda 3000 ihtiyaç sahibi ferdin giydirilmesini hedefleniyor. Ayrıca mağazada yaklaşık 30 okulda tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi yardımı ulaştırılacak..

Mağazalarda yalnızca giysi değil, gıda kolisi ve çocuklar için hazırlanan “İyi ki Varsınız Çocuklar” hediye paketi de ihtiyaç sahibi ailelere takdim edilecek.

Dernek yetkililer, hayırseverlerinde Geçici Giyim Mağazalarında “Giyim Seti”, “Kumanya Bağışı” ve “İyi ki Varsınız Çocuklar” hediye paketi desteğinde bulunabilir; ihtiyaç sahibi ailelerimizin yüzünü güldürebilecekleri kaydedildi.

Deniz Feneri Derneğinin dördüncü geçici giyim mağazası ise Siirt'te açılacak.

Selahattin Erol