Yıl boyunca her ay yetim ve muhtaçlara gıda paketi veya kırmızı et paketi ulaştıran Mardin Umut Kervanı bayram öncesi çalışmalarından birini daha icra etti.

Kurban bayramı öncesi adak kurbanların etleri ve bayram şekerlerinin dağıtımını tamamlayan dernek yetkilileri Artuklu’nun Ortaköy Mahellesindeki yetim ve muhtaçları sevindirmek için kolları sıvadı.

Yapılan faaliyetle ilgili açıklama yapan Mardin Umut Kervanı Ortaköy Temsilcisi Ahmet BİŞİ, şunları söyledi.

Mardin Umut Kervanı Ortaköy Temsilciliği olarak yılın on iki ayında hayırseverler ile yetim ve muhtaçlar arasında köprü vazifesi görmeye çalışıyoruz. Bu anlamda Artuklu merkez mahalleleri ve Yeşilli merkez mahallelerinde yetim ve muhtaçları sevindirmek için icra edilen çalışmaları bizde Ortaköy’de icra ediyoruz. Hayırseverlerimizin desteğiyle Ramazan ayında onlarca aileye nakdi yardımda bulunduk. Kurban bayramı öncesi yetim ve muhtaç çocukları sevindirmek için hayırseverlerimizle iki hafta başlattığımız Yetim ve Muhtaç Giydirme Projemizi 90 yetim ve muhtaç çocuğa giyim ve ayakkabı almak suretiyle tamamladık. Rabbim katkı sunan kardeşlerimizden ve bu insani yardım için koşturan gönüllülerimizden razı olsun.

BİŞİ, vekaletle kurban kesimi ve bayram tebriğiyle ilgili sözleriyle açıklamasını tamamladı.

“Tabi Kurban bayramı bizim Ortaköy’de çok renkli geçiyor. Her sene Umut Kervanı olarak Ortaköy’de vekaletle kurban kesimi yapıyoruz. Sonra kesilen kurbanların etlerini veya evinde kurbanını kesip fakirlere dağıtılmak üzere bize dağıtılan hisseleri Ortaköy’de yüzlerce aileye ulaştırıyoruz. Bu senede kırmızı ete hasret ailelere umut olmak için gelin kurbanlarınızla Ortaköy’de yetim ve muhtaçların yüzünü güldürelim. Allah şimdiden kurbanlarınızı kabul etsin, Arefeniz ve kurban bayramınız mübarek olsun.