İnsani yardım alanında yıl boyu farklı farklı çalışmalara imza atan Mardin Umut Kervanı, on bir ayın sultanı Ramazan vesilesiyle kesintisiz her gün sahadaydı.

Bu çerçevede iyiliğe gönül vermiş üye ve gönüllüleriyle gıda çalışmasından nakdi yardıma, kırmızı et paketlerinden bayram şekeri paketlerine her gün farklı bir paketin dağıtımındaydı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Umut Kervanı başkanı Fatih AKMAN, insani yardım çalışmalarına katkı sunan hayırseverlere ve sahada koşturan üye ve gönüllülerine teşekkür etmekle başladı.

Akman, ardından sözlerini “en son kadir gecesi münasebetiyle yetim giydirme projesiyle ilk etapta onlarca yetimi tepeden tırnağa giydirmeyi gerçekleştirdiğimizi paylaştık. Hamdolsun ikinci etapta 15 muhtacın giydirmenin yanında onu aşkın yetim daha giydirildi. Ramazan ayından bir hafta önce başlayan ve yüzlerce yetim ve muhtaç aileye gıda paketi ulaştırmakla neticelenen gıda paketi çalışması arife gününe son saatlerin kaldığı bu ana dek sürdü. Bu günün asıl çalışması ise 40 yetim ve muhtaca bayram harçlığı zarfları ulaştırmak suretiyle Mardin Umut Kervanı olarak çocukların bayram sevinci olduk. Rabbim katkı sunan hayırseverlerden razı olsun” diyerek sürdürdü.

Son olarak, ’her yıl İslam coğrafyasında Dünya Kudüs Günü olarak kutlanan Ramazan’ın son cumasının Kudüs’ün hürriyetine ve insanlığın buhrandan azad olmasına vesile olması temennisiyle” sözlerini bitirdi.