Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı, vatandaş, öğrenci ve yolcuların güvenli ve huzurlu bir şekilde şehirde yolculuk yapması adına toplu taşıma sürücülerine eğitimler veriyor. Bu kapsamda, sürücü yolcu iletişimi, güvenlik ve ekonomi sürüş teknikleri, stres yönetimi ve öfke kontrolü, ilk yardım ve meslek hastalıkları, trafik kurulları, trafik işaretleri,  ve benzeri konularda eğitimler verilmekte.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaman, “Toplu taşıma araç sürücülerinin eğitimlerine önem veriyoruz” dedi.

Yaman, “Önceliklerimiz arasına aldığımız ulaşım mastır planımız kapsamında Nusaybin, Kızıltepe, Artuklu, Derik, Midyat ve diğer ilçelerimizde toplu taşıma araçlarında revizyonu sağlayarak vatandaşlarımızın hizmetine aldık. Bu sayede vatandaşlarımıza güvenli, huzurlu ve konforlu ulaşım yapma imkanı sağladık” diye belirtti.

Toplu taşıma sürücülerinin eğitimlerini önemsediklerini aktaran Yaman, şöyle devam etti:

“Şehir merkezinde ve ilçelere yolcu taşıyan toplu taşıma araç sürücülerinin eğitimlerine önem vererek sürekli hale getirdik. Yaptığımız bu eğitimler sayesinde sürücülerimiz daha duyarlı hale gelirken vatandaş ve yavrularımızın güvenli yolculuk yapması sağlanıyor. Eğitimlerde, sürücü yolcu iletişimi, güvenli sürüş teknikleri, stres yönetimi, öfke kontrolü, trafik kuralları gibi konular üzerinde duruluyor.”