İSTANBUL (AA) - Assan Alüminyum, Fabrikada Sanat Projesi ile genç ressam adaylarının eser yaratma süreçlerine destek verirken, ortaya çıkan eserleri üretim tesislerinde sergiledi.

Assan Alüminyum açıklamasına göre, şirket, Marmara Üniversitesi ile iş birliğine giderek Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin eser yaratma süreçlerine destek oldu.

İş birliği kapsamında, genç ressam adaylarına gerekli malzemeleri sağlayan şirket, organize edilen bir atölye çalışması sonucu tamamlanan eserleri satın alarak, üretim tesislerinde ve ofislerinde sergiledi. Assan Alüminyum, projeyle geleceğin ressamlarını desteklemenin yanı sıra fabrikadaki çalışanlar için de sanat dolu bir ortam sağladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle oluşturdukları sürdürülebilir ekosistemde değer yaratmaya devam ettiklerini bildirdi.

Güngör, "Bu projemizle sanata ve genç sanatçılarımıza destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda sanatı hem ofislerimize hem de üretim tesislerimize taşıyarak çalışanlarımıza keyifli bir ortam yaratmayı amaçlıyoruz. Sosyal sürdürülebilirlik alanında topluma katkı sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Nesli tükenmekte olan bitkiler çoğaltıldı

Öte yandan, Assan Alüminyum, daha önce Kocaeli Üniversitesi Biyoloji Bölümü iş birliğiyle nesli tükenmekte olan "Amsonia Orientalis-Mavi Yıldız" bitkisinin laboratuvar ortamında çoğaltılarak doğaya kazandırılmasını sağlamıştı.

Bu yıl da projenin devamı niteliğinde yine florada korunması gereken kum zambağı bitkisinin üzerinde çalışmalarını sürdüren şirket, ayrıca gelecek nesillere yaşanılası bir dünya bırakma hedefiyle pek çok ağaçlandırma projesinde yer alarak orman oluşturulmasına katkı sunuyor.