Denizmen’ den Mardinli Kadınlara Ekonomi Dersi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı, şehirde yaşayan kadınların hayat standartlarını arttırmak ve farkındalık oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 Kadınların meslek edinmelerinden haklarını öğrenmelerine, sağlıklı yaşamalarından kadına yönelik şiddetin önlenmesine kadar önemli çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, kadınların ekonomik anlamda kazanımlar sağlaması için de çaba veriyor. Bu bağlamda Posta Gazetesi Yazarı  ve ekonomist Özlem Denizmen Mardinlli kadınlar ile bir araya geldi. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide Denizmen kadınlara kazanmanın ve hedeflerine ulaşmanın ipuçlarını verdi.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Kadınlarımız için, Kadınlarımızın ekonomide etkin bir şekilde yer alması için başarılı çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Bu tür etkinlikler ile kadınların yaşamlarına olumlu etki sağlamayı hedeflediklerini aktaran Vali Yaman, “İlimizde kadınlara değer veren bir yönetim anlayışıyla başarılı projelere imza attık. Kadınlarımızın gözünden şehre bakmanın yanında onların her alanda ön planda olması için çaba verdik. Önemsediğimiz konularından başında ise kadınlarımızın ş hayatında yer almaları geliyordu. Bu nedenle onların hayallerinin gerçekleştirmesine katkı verecek çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan birisini de bugün gerçekleştirdik. Ekranlardan ve gazetelerden tanıdığımız Özlem Denizmen, Mardinli kadınlar ile bir araya gelerek güzel bir söyleşi yaptı. İnanıyoruz ki bu söyleşi kadınlarımızın ufkunu açacaktır” dedi.

Ekonomide etkin bir şekilde yer alacaklar

Yaman şöyle devam etti: “İlimizde rol model olan ve alanında takdir gören kişileri her zaman ağırlıyoruz. Bu sayede vatandaşlarımıza fayda sağlıyoruz. Bugünkü etkinliğimiz de bu düşünceyle hayata geçti. Son zamanlarda iş hayatında ve ekonomide aktif olan kadınlarımız bu gibi çalışmalar ile daha fazla iş hayatında yer alacaklardır. Biz bu nedenle bu tür programlar ile kadınlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz”