Midyat Belediyesi'nce Bu yıl üçüncü kez yapılması planlanan 3. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali Derik ve Gaziantep'te yaşanan feci trafik kazalarında yaşanan kayıplar nedeniyle iptal edildi bildirildi.

Belediye Başkanı Veysi Şahin’den festival için yapılan açıklamada, “Midyat Belediyesince ilçenin kültür, sanat ve el sanatlarına ilişkin değerleri ile tarihi mekanları, yemek kültürü, gümüş ve taş işçiliğinin tanıtılması amacıyla, bu yıl 9-10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirmeyi planlan 3. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivalimiz, Derik ilçemiz ve Gaziantep ilimizde yaşanan elim trafik kazalarında şehit olan ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olması nedeniyle iptal edilmiştir.

Bölgemizin yaşadığı bu üzüntülü günlerde tüm etkinliklerimizi barış içerisinde sağlıklı ve huzurlu daha güzel günlerde vatandaşlarımızla hep birlikte coşkuyla kutlayabilmek amacıyla aldığımız bu iptal kararının halkımız ve kamuoyu tarafından anlayışla karşılanmasını ümit eder, saygılar sunarım.

Bu vesileyle de kazada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim.” Açıklamasında bulundu.