Başsavcı Akkiraz, Midyat’ta göreve başladı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle Mardin’in Midyat ilçe Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Zeynel Abidin Akkiraz göreve başladı.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’na tayin olurken, yerine, Sakarya Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz atandı.

Gazetecilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Türkiye’nin değişik bir coğrafyası Midyat ilçesinde görev yapmaktan mutluluk duyduğu kaydeden Akkiraz, “ İnşallah güzel ve şirin ilçemiz Midyat’ ta en güzel şekilde hizmet etmeyi geldik. Hukukun üstünlüğünü tesis etmek en önemli görevimiz. Adalet hizmetinin Midyat’ımızda en iyi şekilde işlemesi için görevimizi yapacağız. Kanunlarımızın yüklediği sorumluluğu Midyat’ımızda yerine getireceğiz.” dedi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, sırasıyla Ankara Cumhuriyet Savcısı Adaylığının ardından, Diyarbakır Kulp Cumhuriyet Savcılığı, Bartın Amasra Cumhuriyet Savcılığı, Hendek Cumhuriyet Başsavcısının ardından Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başladı. Ordu Korgan’lı olan Akkiraz, Evli ve 2 Çocuk babasıdır.  

Selahattin Erol / Midyat