Kuyumcular Çarşısı önünde toplanan STK üyeleri ve vatandaşlar, İsrail aleyhinde slogan atarak, Gazze'ye yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile pankartlar taşıyan grup, Anıt Park'a kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Çalışan-Sen Mardin İl Başkanı Tevfik Acar, İsrail'in Gazze'de bir soykırım yaptığını söyledi.

Bebek, çocuk ve kadınların katledildiğini aktaran Acar, "Hastaneler, okullar, camiler bombalanmaktadır. Sivil ve masum insanlara yönelik saldırılar yapılmaktadır. Bunun acilen durdurulması gerekmektedir." diye konuştu.

Açıklamanın ardından Gazze'de yaşamını yitirenler müezzin Mehdi Ocak tarafından dua yapıldı.

Ata Şahin simli vatandaş şöyle konuştu: “Filistinli kardeşlerimiz bugün bütün dünya tarafından yalnız bırakıldı, terk edildi. Büyük bir zulüm altında, soykırıma maruz bırakıldı. Tüm dünyanın bu faşist yaklaşımı bütün insanları ve bütün dünya halkları büyük bir acı içinde bırakıldı. Ölünceye son damlamıza kadar Filistin halkının yanındayız ve dualarımız onlarla. Şu anda elimizden sadece dua etmek geliyor. Devlet büyüklerimizden istediğimiz canımız ise canımız, malımız ise malımız onurumuzu şerefimizi korusunlar. Halkımıza din kardeşlerimize ve milletimize sahip çıksınlar.” Dedi.

Mehmet Ata Ayıldız ise, “Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanlarında olacağız. Rabbim yar ve yardımcıları olsun.”

Şemsettin Demir’de, “Gazze’deki kardeşlerimize bir nebzede olsa onların seslerini dünyaya duyurmak ve buradaki halkı bilinçlendirmek. Çocukları ve hanımları bu konuda bilinçlendirmek, oradaki kardeşlerimize dua etmek onlara imkanlar dahilinde türlü yardımlarda bulunmak için biz burada toplanıyoruz. Yürüyüşler düzenliyoruz.” Diye konuştu.

Metin Ayyıldız’da, “Filistin’de yaşanan vahşetin, soykırımın büyük ve küçüklerde ne gibi etkiler yaptığını gördük. Bizlerde onu kınamak için, devletimizi ve diğer İslam ülkelerini devreye sokmak amacıyla yürüyüşe katıldık. İnşallah hayırlı oldur” dedi.

Nisanur Kaya ‘da, “ Elimizden geldiğince boykotlara katılıyoruz, onlar için yürüyoruz. Her şeye rağmen direndiler, dirensinler. Allah onlarla beraberdir. İsrail’e lanet olsun.” diye konuştu.

Yapılan konuşma ve kınamaların ardından yürüyüş ve basın açıklaması olaysız olarak sona erdi.

Midyat Belediyesi Meclisi'nin ilk toplantısı yapıldı Midyat Belediyesi Meclisi'nin ilk toplantısı yapıldı