Mardin Artuklu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. hizmet vermeye başladı

 

Teknoloji Transfer Ofisi, nitelikli bilginin maddi bir değer kazanarak Mardin'e ve Türkiye ekonomisine katkı sağlaması amacıyla kurulmuş olup, Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Demirhan başkanlığında çalışmalarına devam etmektedir.

Teknoloji Transfer Ofisi, üniversite ile sanayi ve özel sektör işbirliklerini geliştirme ve güçlendirme misyonuna sahip olup, Mardin Artuklu Üniversitesinin Sosyal Bilimler + 6T (Tıp, Turizm, Tarım, Tasarım, Ticaret, Teknoloji) vizyonu çerçevesinde faaliyet göstermeyi hedeflemektedir.

MAÜ TTO, kurulum sürecinin ardından hız kesmeden girişimci ve yenilikçi bir ruhla çalışmalarına başlamıştır. Eğitim, Tanıtım ve Bilgilendirme Modülü kapsamında düzenlediği eğitimlerle, Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesindeki tüm akademik birimlerde, TRC3 Bölgesi'nde yer alan diğer üniversitelerde ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarında TTO’nun üniversite ve bölge için önemini vurgulayan tanıtımlar gerçekleştirmektedir. Ayrıca, üniversitedeki akademisyenlerin bilgi ve becerilerini gelecek nesillere aktarmak suretiyle toplumsal gelişime katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Bugüne Kadar Gerçekleştirilen Eğitim Faaliyetleri:

1. Mesleki Beceri Edindirme Eğitimleri:

TÜRKSAT 6A’DA GERİ SAYIM BAŞLADI… TÜRKSAT 6A’DA GERİ SAYIM BAŞLADI…

Mardin Artuklu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş., Türkiye Kalkınma Vakfı, MAÜ Turizm Fakültesi ve Artuklu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile 24 Haziran - 19 Temmuz 2024 tarihleri arasında “Mesleki Beceri Edindirme Kursları” düzenlemiştir. Farklı branşlardan 7 akademisyen tarafından verilen bu kurslar, dezavantajlı vatandaşlarımıza ve mültecilere yönelik mesleki beceriler kazandırmayı hedeflemiştir.

Bu kapsamda, MAÜ Turizm Fakültesi’nden Doç. Dr. Gülseren Özaltaş Serçek, Doç. Dr. Semra Gürbüz, Dr. Öğr. Üyesi Abdulvahap Altürk, Öğr. Gör. Süleyman Engin ve Öğr. Gör. Ali Alkandemir ile MAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Cemil İnan ve Doç. Dr. Ahmet Kayaoğlu tarafından çeşitli eğitimler verilmiştir. Kurslara katılan 68 öğrenciye katılım sertifikaları takdim edilmiştir.

2. Bir Adım Önde: Muhasebe'nin Şirket Kurumsallaşmasındaki Gücü Eğitimi:

MAÜ TTO, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Mardin Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle “Bir Adım Önde: Muhasebe'nin Şirket Kurumsallaşmasındaki Gücü” adlı eğitim düzenlemiştir. Eğitim, Mardin bölgesindeki iş adamları ve muhasebecilerin katılımıyla gerçekleştirilmiş olup, MAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Erhan Polat ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yay Özer tarafından verilmiştir. Bu eğitimde katılımcılara, muhasebenin işletmenin kurumsallaşma sürecindeki kritik rolü anlatılmıştır.

Eğitim semineri, katılımcıların muhasebenin gücünü kullanarak işletmelerini daha etkili bir şekilde yönetmelerine ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemelerine yardımcı olmayı amaçlamıştır.

MAÜ TTO Genel Müdürü Öğr. Gör. Mümtaz Korkutan, Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek eğitim, danışmanlık, proje, faydalı model ve patent başvuruları için tüm kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını, özel teşebbüsleri ve MAÜ akademisyenlerini işbirliğine davet etmiştir. Bu işbirliklerinin Mardin ve Türkiye için önemli katkılar sağlayacağına vurgu yapmıştır.

Kaynak: www.midyatgundem.com