Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde, Midyat Kaymakamlığı, Midyat Belediyesi ve Midyat Orman İşletme Şefliği işbirliği ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma seferberliği için etkinlik düzenlendi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Ormanında düzenlenen etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Düzenlenen etkinlikte Binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Müftülük vaizi ile Metropolit etkinlikte birlikte fidan dikti

Etkinlikte, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun birer konuşma yaptı.

Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, sadece diktiğimiz bir fidan değil bu fidan büyüdüğünde doğaya bırakacağı önemli desteklerin dışında herhangi küçük bir canlıya vereceğiz yaşam alanı dahi bizim için anlamlı olacağını söyledi.

Kaymakam Solmaz, “ Her dinin inancında canlıya verilen değer kadar İslam dininde de bilindiği üzere Peygamber Efendimiz (S.A.V) buyurduğu üzere, “Kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz” düsturuyla bu çalışmaları yürütüyoruz.” Diye konuştu.

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik ise, “Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremediğimiz yüzlerce ihtiyacımız ormanlardan karşılanıyor. Bizim için orman hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardır. “ diye konuştu.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun da, “Bir fidanı toprakla buluşturmak büyütüp yeşermesini sağlamak kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapacağımız önemli görevlerden biridir. Küresel ısınmanın ve iklimsel dokunun bozulması olumsuz etkilerini azaltmak için çocuklarımıza ve gençlerimize doğa sevgisini kazandırmak en büyük görevimizdir.”  Dedi.

Midyat Lokman Hekim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Naime İleri’de, “ Böyle bir günde burada olmamız bizim için onur verici. Bizim de ormanlara el atmamız, burada olmamız bizim için onur verici.” Dedi.

Rıfat Direkçi, “palamut ağaçların burada çok olması gezo palamut pekmezi burada çok olması anlamını taşıyor.”

Dr. Nejat Arsalan ise, “yöremize has olan bu palamut ağaçlarını ekerek yaygınlaştıralım. Hem ormanlarımızı büyütmüş oluruz, hem de gelecek nesillere bir miras bırakalım”. Şeklinde konuşu.

Fidan dikme etkinliğine katılan Rabia Demir adlı öğrenci , “Bu önemli günde yer aldığımız için çok mutluyum. Böyle bir etkinlikte okulumuz adına yer almamız çok güzel bir şey.”

Büşra Dilek adlı başka bir öğrenci ise, “Böyle önemli bir günde burada bulunduğum için çok mutluyum. Geleceğe umut olmak adına buraya geldik.” Diye konuştu.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için nedeniyle düzenlenen fidan dikim etkinliğine, Midyat Belediye Başkan vekili Metin Kutlu, Belediye Başkan yardımcısı Masum Cengiz, MYO Müdürü Dr. Abdurrahim Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Müftüsü Tahir Pekim, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Google News

Youtube Kanalımız