Dünyanın en büyük beş turizm fuarı ndan biri olan EMITT, 9-12 Şubat 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 25'inci kez ağırlamak için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 

UNESCO adayı Midyat, binlerce yıllık tarihi ile dünyada başka bir örneği olmayan telkârisiyle, cami, kilise, taş evleri, manastırlarıyla MİTT 2022 de bu değerleriyle ön plana çıkmaya hazırlanıyor.

 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, "Midyat’ın dünyada eşine az rastlanan bir açık hava müzesi. Tarihi taş konaklarıyla, dizi ve filmlere ev sahipliği yapmış doğal yapısıyla, telkârisiyle, tarihi, çeşitliliği ile ülkemizin farklı bir ilçesi. Bizler de bu değerin bilincinde ve sorumluluğumuzun farkındayız. Bizlerde bu yıl ilçemizi tüm değerleriyle sektörün tüm temsilcileriyle buluşturmak için EMİTT 2022'de yerimizi alıyoruz. EMITT, ülke tanıtımına, turizm sektörünün gelişmesine ve ivme kazanmasına fayda sağlarken ülkemizde tatil anlayışının belirlenmesinde de rol oynuyor. Ben bu vesile ile ziyaretçilerimizi 9-12 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleşecek fuarda Salon 3/B 463'de yer alacak UNESCO Kenti İlçemizi Midyat Belediyesi standına davet ediyorum" diye konuştu.

 

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri. Etkinlik her yıl 45.000’e yakın sektör profesyonelleri ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce turisti ağırlıyor.

 

EMITT Turizm Fuarı 24 yıldır, Türkiye'de pek çok yeni tatil ve turizm destinasyonu oluşmasına ortam hazırlayan, Türkiye'de şehirlerin hatta köylerin markalaşmasına ve yerli yabancı turistle buluşmasına ev sahipliği yapan turizm sektörünün dünyaya açılan en önemli kapısı. Fuar, tüm katılımcılara, profesyonel yerli ve uluslararası ziyaretçilere yeni iş ve işbirliği olanakları sunabilen bir platform.

 

EMITT’e her yıl ülke pavilyonları, tatil destinasyonları, yaz ve kış turizmi ve outdoor turizmi destinasyonları, oteller ve turist merkezleri, tur operatörleri ve acenteler katılıyor.

 

Midyat Belediyesi, Fuar süresince ilçenin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile turizm potansiyeli, görsel ve basılı tanıtım materyalleri ile en güzel şekilde sergilenip tanıtılacak.