Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen motosiklet tutkunları, bölgeyi daha yakından tanımasına vesile oldu.

Motosikletli Tur Rehberi Tümer Gündem, Mezopotamya’yı önemsedikleri 11 motosiklet tutkunuyla birlikte Midyat’ta geldiklerini söyledi.

Çok konforlu araçlarla gelmek varken motosikletle gelmek bir tutku olduğunu kaydeden Tümer, “Mezopotamya bizim için bir tutku, Anadolu bizim için bir tutku. Motor bizim için bir tutku. Bütün tutkular birleştiriyoruz ve bu kadar insan zor sokaklardan, zor yollardan geldik” dedi.

Katılımcılarımızın, bir kısmı Bursa’dan, İstanbul’dan ve İzmir’den geldiklerini belirten Tümer, . Gaziantep’ten başladı seyahatimiz. Adıyaman- Nemrut, Şanlıurfa-Göbeliktepe Mezopotamya ruhuna kavuştuk. Mardin’de kaldık. Mardin sokaklarında kaybolduk tıpkı sanat eseri gibiydi. Her gittiğimiz yerde kalmak istiyoruz. Çok farklı düşünceler huzur ve barış içerisinde yaşıyorlarsa bütün dünyaya, belki de politikacılara çok güzel örnek olabilecek bir bölgeye geldik.” Dedi.

Motosiklet tutkunları Midyat’ta, Konuk evi, Mor Gabriel Manastırı, Deyrulzafaran Manastırı, Dara Antik Kent’ti ziyaret etti.

Google News Bizi Takip Edin

YouTube Kanlımıza Abone Olun