Mardin’de verimli toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin verimli kullanılması ve toprağın planlı kullanımının sağlanması amacıyla düzenlenen toplantı, Valilik Dara Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.


Vali Demirtaş, toplantıda Mezopotamya'nın verimli topraklarına dikkat çekerek; ‘İlimizde, Mezopotamya ovasında bulunan tarım arazileri ülkenin tarımsal üretimine büyük katkı sunuyor.  Mardin’de tarım arazilerinin korunmasını bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Ülkemizin buğday ihtiyacı başta olmak üzere arpa, mercimek ve mısır gibi önemli hububat ürünleri ihtiyacının karşılandığı Mardin’imizde tarım arazilerinin korumak hepimizin öncellikli görevi. Sahip olduğumuz bereketli ovamızın tarım arazilerini korumanın yanında aynı zamanda gelecek nesillere yeşil, sağlıklı, daha yaşanabilir bir Mardin bırakmak için yeşil alanlarımızı da korumalıyız.” diye konuştu.


Toplantı, gündem maddelerin görüşülerek karara bağlanmasının ardından yapılan değerlendirmeler ile sona erdi.


Toplantıya Vali Demirtaş’ın yanı sıra,  İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Yenigün,  Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Odası, Tema Vakfı temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.