Artuklu Üniversitesi yemekhanesinde düzenlenen iftar yemeğine, Vali Demirtaş, Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Daire Başkanları, belediye personelleri ve aileleri katıldı.

İftar programında Vali Demirtaş, programa gelen tüm personelin masalarını ziyaret ederek hal ve hatırlarını sorup, Ramazan ayını tebrik etti.

İftardan önce Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi.

Vali Mahmut Demirtaş, ramazan ayının birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma ayı olduğunu belirterek Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle ramazan ayını buruk ve kederli bir şekilde karşıladıklarını asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak deprem haberini alır almaz bir taraftan Nurdağı bir taraftan da Adıyaman’ın yardımına koştuklarını dile getiren Vali Demirtaş, “Hem Adıyaman’da hem Nurdağı’nda Valilik ve Büyükşehir Belediyesi hakikaten tarih yazabilecek çalışmalara imza attı. Başta Genel Sekreterim olmak üzere Genel Sekreter Yardımcılarım, Daire Başkanları arkadaşlarımız ve tüm personellerimiz büyük fedakarlıkla çalıştı. Biz şartlar ağır olmasına rağmen devletimiz ve hayırsever vatandaşlarımız birlik, beraberlik, devlet- millet dayanışması içerisinde büyük bir şey başardık. Biran evvel vatandaşlarımız enkazdan kurtardık. Bir taraftan çadır kentler bir taraftan konteyner kentler kurmaya başladık. Ve biz ordayken vatandaşlarımızın kalabileceği kalıcı konutların temelleri atılmış oldu.” dedi.

Nurdağı ilçesine bağlı kırsal mahallelerde temelleri atılan konutlara vatandaşların bayrama kadar yerleşebileceğini ifade eden Vali Demirtaş, “Bu da devletimizin ne kadar güçlü olduğunu, hükümetimizi bu işi ne kadar ciddiye aldığının en büyük göstergelerinden biri olduğunu düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu sıkıntılı günleri de geride bırakacağımıza yürekten inanıyorum. Mardinli hemşehrilerimiz hakikaten müthiş bir dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla 600’ün üzerinde yardım tırını deprem bölgelerine gönderdiler. Tüm Mardinli hemşehrilerime şükranlarımı arz ediyor, onlara çok teşekkür ediyorum. 35 binin üzerinde vatandaşımız misafirhanelerimizde, yurtlarımızda, Mardinli hemşehrilerimizin evlerinde misafir ediliyor.” diye konuştu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin her tarafına hizmet götürme gibi büyük bir sorumluluklarının bulunduğunun altını çizen Vali Demirtaş, şunları söyledi:

 “Şehrin en ücra köşelerine kadar Büyükşehir Belediyesi olarak bulunmak zorundayız. Personellerimizin büyük bir fedakarlıkla gece gündüz, hafta sonu demeden her gün mesaide olması beni çok mutlu ediyor. Vatandaşlarımız bize geldiği zaman biz onları memnun göndermek, işlerini ve problemlerini halletmek zorundayız. Bunları da gerçekleştirdiğimize de yürekten inanıyorum. Çünkü kadim bir kentte görev yapıyoruz. Herkese nasip olmaz böyle güzel kadim bir kentte hem Vali olmak hem Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olmak. Bunun sorumluluğunun da çok büyük olduğunu biliyorum. Ve yılmadan, usanmadan şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz.”