Son Dakika Midyat Haberleri...Trafik Haftası, etkinlikler kapsamında, karayolu trafik güvenliği strateji belgesi ve karayolu trafik güvenliği eylem planı çerçevesinde yapılıyor.

Düzenlenen etkinliklerde, trafik kazalarından kaynaklı can ve mal kayıplarının azaltılması ön görülüyor. Sürücülerin huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri Trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesi amaçlanıyor. Her zaman ve her yerde etkin ve sürekli bir şekilde trafik güvenliği konusunda bilgilendirme bilinçlendirme faaliyetleri yapılıyor.

Bu hedefler kapsamında her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü karayolu trafik güvenliği günü ve takip eden haftada ise karayolu Trafik haftası kutlandığı bu bağlamda gerekli etkinlikler yapılarak sürücüler bilgilendiriliyor.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince, 2021 yılında trafikte emniyet kemeri kullanımının teşvik edilmesine yönelik kullanılan “Bir Hareketine Bakar Hayat", "Kemer ile yol ver hayata" ,"kemerin hep aklımda, annem hep yanımda" ve trafikte yaya önceliği konusunda "Yayalar kırmızıçizgimiz" ve trafikte her yıl daha iyiye motorlarının da etkin kullanılması sağlandı.

Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince bu bağlamda gerekli etkinlikler yapılarak sürücüler bilgilendirilmeye devam edilecek.