Mardin'in Midyat ilçesinde ayakkabı boyayarak ailesinin geçimini sağlayan Suriyeli Süreyye Esad'a Kaymakamlık yardım eli uzattı.

İlçede bir hafta önce, "Suriyeli Süreyye Esad'ın ayakkabı boyacılığı yaparak 5 çocuğu ve engelli eşine bakmaya çalıştığı yönünde" yerel basında yer alan haberler üzerine Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz'ın talimatıyla harekete geçildi.

Kaymakamlık personeli tarafından yapılan incelemede ailenin ilçeye Muş'tan yeni geldiği, hanede başka bir aile ile toplam 13 kişinin yaşadığı, kadının eşinin engelli olmadığı, çocuklarından bazılarının dilencilik yaptığı yönünde bilgilere ulaşıldı.

Mağduriyet yaşadıkları konuların tespit edilmesi üzerine aileye Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilk etapta gıda, giyim ve nakdi yardım yapıldı.

Sosyal uyum yardımı başvurusu da yapılan ailenin aylık 2000 lira yardım alması sağlanarak, Süreyye Esad'ın kalıcı bir işe kavuşması için de çalışma başlatıldı.

Esad, kendisine ve ailesine sunulan destekten dolayı Kaymakam Solmaz'a teşekkür etti.

Öte yandan Midyat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, bugün bazı basında ve sosyal medya hesaplarında ilçede yaşayan ve ailesinin geçimini ayakkabı boyacılığı yaparak sağlayan Suriyeli Süreyye Esad ve eşi ile ilgili haberlerin yer aldığı bildirildi.

Kaymakamlıkça aile ile irtibata geçildiği, ihtiyaçlarının sorulduğu ifade edilen açıklamada, ailenin, ayakkabı boya sandığının yenilenmesi talebinin de karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, "Tamamen iyi niyetli olarak gerçekleşen bu durumun fotoğrafının, belirli çevrelerce çarpıtılması hem Suriyeli kardeşimiz ve ailesini hem de bizleri derinden üzmüştür." ifadesine yer verildi.

 

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin