• Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı, Dargeçit Belediyesi ve Midyat Orman İşletme Şefli işbirliğinde yapılan proje kapsamında Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Adalet Ormanı oluşturuldu. 

10 hektarlık alana Bin 160 tane fidan dikildi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 Mart’ta Nevruz ve Baharın gelişini hem de Ergenekon’dan çıkışı simgelemesiyle birlikte orman haftası olduğunu belirterek, şöyle konuştu. “Bugün Dargeçit ilçemizde Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğümüzün çalışmaları kapsamında yine Adalet Ormanı fidan dikimi gerçekleştirdik. Bugün burada 1150 civarında ağaç dikimi yapıldı. Ben Dargeçit ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bizler Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı olarak artık güvenli şehir haline gelen insanların huzur içinde yaşadığı Dargeçit ilçesine bizde bir katkıda bulunmak istedik. İnşallah bundan sonra bu bölgeler terörün tamamıyla bitmesiyle birlikte huzur ve güven şehri halinde, turizm bölgesi haline gelecek. Ben ilçeye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Dargeçit Kaymakamı Ömer Özbay’da, Orman teşkilatımızın ve Adalet Bakanlığımızın katkılarıyla fidan dekimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaymakam Özbay, “Yaklaşık 40 dönümlük bir arazide 1160 fidan fidanı gerçekleşti. İnşallah bu ağaçlar Belediyemizin katkılarıyla sulamaları devam edecek. Ve gelecek yıllarda inşallah burası mesire alanına dönüşecek. Bu güzel proje için Midyat Cumhuriyet Başsavcılığımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Orman teşkilatımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Orman İşleteme Şefi Nihat Acat’ta, “Orman Haftası, Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla, bugün itibariyle 1160 fidan diktik. Daha önce Dargeçit ilçemizde törenle fidanı dikilmemişti. Bu ilk oldu bizim için. İnşallah fidanlarımız sağlıkla büyür. Dargeçit’teki halkımıza mesire alanı olarak dinlenebileceği bir reaksiyon alanı olarak hizmet verecektir.” Diye konuştu. 

Fidan dikim törenine, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali İhsan Tabak, Dargeçit Cumhuriyet Savcısı Yakup Tiler, Dargeçit Komando Tabur komutanı Binbaşı Fatih Doğan, Dargeçit İlçe Müftü Vekili Nurullah Nur, Midyat Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoğlu, hakimler, savcılar ve kurum amirleri katıldı.

Selahattin Erol / Dargeçit