Özel bir otelde düzenlenen programa Vali Demirtaş’ın yanı sıra; Mardin AK Parti Milletvekili Cengiz Demirkaya, MÜSİAD Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Faruk İbrahim Özbek, Artuklu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti, Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve MÜSİAD çalışmaları ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Vali Mahmut Demirtaş, programda yaptığı konuşmasında, MÜSİAD’ın hak, hukuk, adalet, güven ve refahın milli ve manevi değerlerle birleştirildiği, ekonomik ve siyasi anlamda saygın bir Türkiye için çalışan örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

“MÜSİAD’ın gerçekleştirdiği çalışmalarla devletimizin ve milletimizin medeniyet yolculuğunda önemli işlere imza attığına şahidiz.” Diyen Vali Demirtaş, “Zira burada, bu çatı altında buluşan herkes, daha güçlü, daha büyük ve daha müreffeh bir Türkiye hayalinde birleşiyor.  Bizler kamu yöneticileri, sizler iş dünyamızın temsilcileri olarak, bu hayali gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bahsettiğimiz bu hayali gerçekleştirme yolunda Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği Türkiye Yüzyılı Vizyonunu iyi tahlil etmek, özümsemek gerektiği kanaatindeyim. Her şeyden önce Türkiye Yüzyılı Vizyonu; ülkemizin önüne koyduğu, içinde 2023, 2053 ve 2071 gibi kritik eşikleri de barındıran fevkalade önemli bir vizyon belgesidir. Ülkemizi sanayide, tarımda, finansta, savunma sanayinde, eğitimde, sağlıkta, kültürde, turizmde lider ülke konumuna yükseltmeyi hedefleyen topyekûn bir vizyon armonisini içermektedir. Bunları hayata geçirirken istikrar, verimlilik, iletişim, demokrasi, bilim, dijitalleşme, üretim, sürdürebilirlik ve kendi değerlerimize sahip çıkma gibi hassas noktaların da göz ardı edilmediği aşikârdır.” dedi.

   “Mardin’imizde taş üstüne taş koyacak herkese kapımızın açık”

Türkiye Yüzyılı Vizyonunun yerli ve milli kalkınma stratejileri istikametinde çalışarak tüm sektörlerde jeopolitik bir güç haline dönüşme hedefi olarak özetlemenin mümkün olduğunu dile getiren Vali Demirtaş, “Kurulduğu günden bugüne çalışmalarını yerli ve milli kalkınma stratejileri üzerine kurgulayan MÜSİAD’ın da Türkiye Yüzyılı Vizyonunun en önemli aktörlerinden biri olacağı kanaatindeyim. MÜSİAD’ın ülkemizi ve insanımızı önceleyen bakış açısıyla önümüzdeki yüzyılı Türkiye Yüzyılına dönüştürecek projeleri hayata geçireceğine yürekten inanıyorum. Bizler de Mardin’imizde Türkiye Yüzyılı Vizyonu bağlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek Valilik gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak kentimize dair fikri, planı, projesi olan herkesle istişare ediyoruz. Malumunuz burası Mardin. Taş işçiliğinin, ustalığının başkentinde yaşıyoruz. O nedenle yolumuza değil, Mardin’imizde taş üstüne taş koyacak herkese kapımızın açık olduğunu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

   “Daha yaşanabilir bir Mardin”

Mezopotamya’ya nazır bu kadim kenti, tarihte olduğu gibi yeniden tarımda lider kent konumuna çıkarak projeleri hayata geçirdiklerini belirten Vali Demirtaş, şunları söyledi.

“Kurduğumuz yeni OSB’lerle sanayide de söz sahibi kılmayı hedefliyoruz. Turizm alt yapısını güçlendirerek taşın dile geldiği, kil mührü elinde bulunduran Mardin’i, turizmde de kürsünün bir numarasına çıkarma gayreti içerisindeyiz. Mardin mutfağını gastronomide zirveye çıkarmak için önemli adımlar atıyoruz. Daha yaşanabilir bir Mardin hayalini gerçekleştirmek için yerel yönetimlerimiz eliyle çalışmalar yürütüyoruz.  Kamu, üniversite ve sanayi işbirliğini önemsiyor; istihdam sorununun çözümüne yönelik tedbirler alıyoruz. Kentimizi sosyal, kültürel ve sportif alanlarda düzenlediğimiz etkinliklerle buluşturuyor, insanımızın nefes alacağı alanlar açıyoruz. Kısacası “insanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla mesai mefhumu gözetmeksizin Mardinli hemşerilerimiz için çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımızın özeti “kadim kent Mardin”e bir de “marka kent Mardin” sıfatını kazandırmaktır. Bunu mutlaka başaracağız. Bunu el birliği, iş birliği ve gönül birliği ile mutlaka başaracağız.  Bin yıldır yurt tuttuğumuz bu kadim topraklarda, oynanmaya çalışılan her türlü oyunu bozacağız. Bize biçilen dar gömleği yırtıp atacak; kendi bedenimize uygun, bizzat kendimizin biçip diktiği elbiseyi üzerimize giyeceğiz. Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla milletimizi, devletimizi, Mardin’imizi ve Mardinli hemşerilerimizi daha müreffeh, daha yaşanabilir, daha huzurlu, daha mutlu, daha güvenli bir gelecekle mutlaka buluşturacağız. Genel Kurul Toplantısının bir kez daha ülkemiz, bölgemiz ve Mardin’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Vali Demirtaş, sözlerinin sonunda görevi devreden MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet İleri ve yönetim kurulu üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ederken başkanlığa seçilen Bülent Tekin ile yeni yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Programda, Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Faruk İbrahim Özbek, eski MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet İleri ve yeni MÜSİAD Şube Başkanı Bülent Tekin’de birer konuşma gerçekleştirdi.