İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yılı

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. yıldönümü nedeniyle program düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program düzenlendi. Prpgramam Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Programda en güzel İstiklal Marşı’nı okuyan ilk ve ortaokul öğrencilerine ödüller takdim edildi. Artuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı video ve tiyatro oyun da büyük beğeni kazandı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, “Bugün İstiklal Marşımızın yazılışının 97. yıldönümünü kutlamaktayız. Şanlı ecdadımız yaklaşık bir asır önce düşmana geçit vermemiş, vatan topraklarını kanıyla sulayarak gelecek nesillere hür ve güçlü bir ülkeyi miras bırakmıştır. Her karışında ecdadın kahramanlık destanının yaşandığı ülkemizde, atalarımızın vatanına olan aşkı İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı marş ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bizler şanlı geçmişimizin yanı sıra ülkemize asla esaret altına alamayacaklarını İstiklal Marşımız ile bir kez daha anlıyoruz” dedi.

Atalarımızın izinde güçlü Türkiye

Yaman, “Ülkemiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerine döktüğü gibi bugün hala destansı mücadelesine devam etmekte, kahramanlığı, gücü ve vatanına aşık olan her ferdiyle mazlumların umudu olmaktadır. Ülkemiz üzerinde emelleri olan her türlü mihrak İstiklal Marşı’ndaki ruh ile beslenen her Türkün duruşuyla emellerini gerçekleştirememektedir. Bu düşünceler ile bu özel günü kutlarken, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle yad ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.