Midyat İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Tahir Pekim, Bu gece, (17 Ekim 2021) Risalet zincirinin son halkası, peygamberlik müessesesinin  Hatem-i olan Rehberimiz, Önderimiz, Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan mevlidi nebisidir. 

İslam peygamberi Hz Muhammed'in dünyaya gelişi insanlığa rahmet vesilesi olmuştur. Efendimizin doğduğu yıllarda insanlık zor bir süreçten geçmektedir. Adalet yerine zülmün, Ahlaki erdemler yerine ahlaksızlığın, merhamet ve şefkat yerine zorbalığın ve her türlü zayıfın güçlünün elinde perişan olduğu bir çağda Efendimizin getirdiği inanç, ahlak ve ilkeler sayesinde insanlık rotasını tekrardan bulmuştur. Böylece her fanî gibi kendisi de bu dünyaya veda ettiğinde arkasında uyulduğunda kıyamete kadar kurtuluşa vesile olacak Kur'an ve sünnet mirasını bizlere emanet etmiştir. 

Yaşadığımız bu çağda karşı karşıya kaldığımız problemlere baktığımızda  Mükerrem, müşerref olarak yaratılan insana yakışmayan ve cahiliye diye nitelenen bir çok ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir çağ olduğunu müşahede etmekteyiz. Dolayısıyla insanlık Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) önderliğinde, yeniden zülüm yerine adaleti, zorbalık yerine şefkat ve merhameti, ahlaksızlık yerine güzel ahlakı ikamet etmeye elbette ki muktedirdir.

Diyanet işleri başkanlığı 1989 yılından beri Efendimizin doğduğu haftayı farklı etkinliklerle kutlamaktadır. Her yıl bir tema belirleyen Başkanlığımız bu yıl mevlidi nebi haftası temasını "Hz. Peygamber ve Vefa Toplumu" olarak belirlemiştir.   Böylece bizler, başta Allah ve Resulü olmak üzere bizlere kıymet kazandıran kişi ve ilkelere karşı vefamızı tekrardan gözden geçirme fırsatı yakalayacağız. 

Midyat müftülüğü olarak bu hafta münasebetiyle bazı etkinlikler planlanmıştır. Bunlar: 
1- 17 Ekim 2021Pazar günü yatsı namazından sonra merkezde Hacı Kasım Altunkaya camisi, Acırlı, Çavuşlu ve Söğütlü beldelerinde Mevlit programı yapılacaktır. 

2- Lise 2 sınıfları için siyer yarışması yapılacaktır.

3- 21 Ekim 2021 Perşembe saat 10:30'da milli irade okulu konferans salonunda mevlidi nebi konferansı düzenlenecektir. Konferansa konuşmacı olarak İl Müftümüz Ali Hayri Çelik hocamız teşrif edecektir.

Efendimizi tanımak, anlamak ve yaşamak dileğiyle mevlidi nebi haftası başta Midyatlı Müslüman kardeşlerim olmak tüm İslam alemine ve insanlığa iyilik, kurtuluş merhamet vesile olsun.