Midyat'ta 28 bin öğrenci karne aldı

Mardin'in Midyat ilçesinde 2017– 2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonu 28 bin öğrenci karne sevincini yaşadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Alay, Gazipaşa ilk ve ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım örenine katıldı.

Altay, çok yoğun bir eğitim öğretim yılının ardından birinci yarıyıl tatiline girdiklerini söyledi.

Altay, “Öğrenciler bu yarıyıl tatilinde ödev yapmayacaklar, istedikleri kitapları okuyacaklar. Tabii ki öğretmenlerimizin onlara tavsiye ettiği kitaplar vardır, onları okuyabilirler, okuyacaklar ama bu bir zorunluluk ve ödev psikolojisiyle yapılmayacak. Bu arada gezecekler, sinemaya, imkân olan yerlerde tiyatroya, maça gidecekler, kar yağdığı zaman kartopu oynayacaklar. İnşallah dinlenecekler, ikinci döneme dinlenmiş, okullarını, öğretmenlerini, arkadaşlarını özlemiş olarak okullarına dönecekler" diye konuştu.

  Altay, velilere şu uyarılarda bulundu:

 "Bu karneler çocuklarımızın bu sömestrde çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapıyor ama bu her şeyin sonu demek değil. Dolayısıyla bazı öğrencilerimizin karnelerinde velilerimizin veya kendilerinin beklemediği notlar olabilir, düşük bulabilirler, kendilerini biraz daha çalışmaya teşvik etmek için bu tür notlar verilmiş olabilir. Bu notlardan ötürü karamsarlığa kapılmaya gerek yok. Velilerimizin de bu tür düşük notları olduğu için öğrencilerimizi üzmemelerini, kırmamalarını, tam tersine onları teşvik, teselli karışımıyla ikinci yarıyıla hazırlamalarını bekliyoruz." dedi.

Altay, yarıyıl tatilinin bütün öğrencilere, öğretmenlere, eğitim çalışanlarına, velilere hayırlı, uğurlu olmasını dileğinde bulundu.