Midyat Belediyesi önünde konuşlanan tırda başlatılan kampanya kapsamında, 2 gün boyunca vatandaşlardan kan bağışında bulundu. Suriyeli sığınmacılarında kan bağışında bulunduğu kampanyada İki günde 168 ünite kan toplandı.

Belediye Başkanlığı binası önünde Kızılay tarafından kurulan tır aracına gelen vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Flebotomi Uzmanı Mehmet Müjde, kan bağışına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, kan bağışı yapan Midyatlı vatandaşlara duyarlıklarından dolayı teşekkür etti.

Gelen dönerlerin kan değerlerine baktıklarını söyleyen Müjde, “hemoglobin değerlerin, boy, kilo, ateş ve tansiyon bakıyoruz. Kayıt işleminden sonra doktor beye yönlendiriyoruz. Anket sorularını değerlendiriyoruz. Türkiye geneli bir sıkıntı yaşadık. Yine vatandaşlar sayesinde bu sıkıntıya da giderdik. Gönül ister ki bütün vatandaşlar aynı duyarlılıklar bunu sürekli hale getirmeleridir. Üç ayda bir bekliyoruz. Çünkü Türkiye’de kan ihtiyacını karşılayabilecek durumda değiliz. Bütün vatandaşları duyarlı bir şekilde üç ayda bir bağış yapmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Sabahattin Atasal’da, “herkesin kan vermesi gereken ve özellikle bugünlerde ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar üzerinde askerlerin polislerin güvenlik güçlerimizin ihtiyacı olan kanı seve seve bağışlamalıyız.” Dedi.

Bağışta bulunan Suriyeli sığınmacı’ da,  Arapça konuşarak;  “ bende kan vermek istedim. İnşallah verdiğimiz bu kanlar ihtiyaç sahiplerine ulaşır.” Dedi.

Bağışta bulunanlardan üniversite öğrencisi Muhammed Uzel, kan bağışında bulunmak konusunda herkesi duyarlılık göstermeye davet etti. “Bugün ilk defa kan veriyorum. Herkesi kan vermesi konusunda davet ediyoruz.” Dedi.

Ali Akdeniz’de “hayat kurtarmak çok güzel herkesi kan vermeye davet ediyorum.”

Mikail Tunç isimli genç ise 14 kez kan verdiğini belirterek, “Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Kan vermek insana huzur veriyor. Kan zaten kendini yeniliyor.”