Bağlar Mahallesi’nde bulunan Milli İrade İlkokul ve Ortaokulunda düzenlenen, SYDV Mütevelli Heyeti üyesi için bir toplantı düzenlendi.

Midyat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Alaattin Bilgiç, başkanlığında yapılan toplantıya, Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir ve ilçede bulunan sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Bilgiç, vakıf mütevelli heyetinde görev alacak sivil toplum örgütü temsilcilerinin yapması gereken görevler hakkında bilgiler verdikten sonra seçim yapıldı.  

Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyetinde yer alacak, Başyurt Mahallesi Muhtarı Zeki Yıldız 21 oy, Ortaca Mahalle Muhtarı Edip Aslan 17 oy, alarak mütevelli heyetine üyeliğine seçildi.

Ayrıca, Sivil toplum kuruluşları adına da tek liste ile gidilen seçimlerde Yolbaşılılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Zekeriya Yücel mütevelli heyeti üyeliğine seçildi.

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu gereğince sivil toplum örgütlerinin kendi aralarından seçtikleri iki mahalle muhtarı ve bir sivil toplum örgütünden bir kişi SYDV Mütevelli Heyeti üyesi olarak görevlendiriliyor.

Sivil Toplum Kuruluşlarından seçilen bu üyeler, mütevelli heyetinde 1 yıl boyunca görev yapacak.