Büyükşehir Belediyesi vatandaşa aşure dağıttı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, İslam’a göre peygamberlerin hayatına dair birçok önemli hadisenin yaşandığı ve aşure tatlısının yapıldığı muharrem ayı münasebetiyle, aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafında yapılan aşure, Cuma Namazı çıkışı Şakir Nuhoğlu Camisinde vatandaşlara ikram edildi.

Mardin Valisi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, Aşure gününün İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

İslam aleminin hicri yılbaşı Muharrem Ayını tebrik eden Yaman, “Hicri takvimin birinci ayı olan Muharrem ayının İslam ve insanlık tarihinde önemli bir yeri vardır. Bu ayda yaşanan Kerbela olayı, tüm Müslümanların ortak acısıdır. Kerbela olayından alınacak derslerle birlikte, İslam aleminin her zaman kardeşliğe, uhuvvete, kenetlenmeye ve muhabbete ihtiyacı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.” dedi.

Yaman, “Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız, Aşure Günü kapsamında hazırlamış olduğu aşureyi Cuma Namazı çıkışı vatandaşlarımıza ikramda bulunduk. Her sene geleneksel hale getirdiğimiz aşure ikramlarımıza bu yıl da devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Herkese katılımları için teşekkür ediyor, tüm İslam âleminin muharrem ayını kutluyorum            “ diye konuştu.