Toplantıya, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Bölge Müdürlükleri Temsilcileri ve İl Müdürleri katıldı.


Toplantının açılışında konuşan Vali Mahmut Demirtaş, toplantının Mardin için hayırlı olmasını diledi.


Vali Demirtaş konuşmasında; ‘’Yatırımcı kuruluşlardan alınan dönem raporlarına göre 2021 yılının son dönemi itibariyle, ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 579 proje uygulanmaktadır. 187 proje tamamlanmıştır, 329 proje devam etmektedir, 63 proje etüt proje aşamasındadır. Bu projelerin toplam tutarı 10 milyar 194 milyon 506 bin lira olup 2021 Yılı 4. dönem sonu itibariyle 878 milyon 760 bin lira harcama yapılmıştır. En kısa sürede daha iyi yatırımları ve hizmetleri Mardin’imiz ile buluşturmak için yılın ilk İl Koordinasyon Toplantısını gerçekleştirdik. İlimize hayırlı olsun.’’ diye konuştu.


Toplantıda söz alan yetkililer kurumsal faaliyet konuları ile ilgili değerlendirmelerini yaptıktan sonra yürüttükleri yatırım çalışmaları hakkında kurulu bilgilendirdi.