Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Midyat İlçe Temsilciliği, 24 Kasım öğretmenler Günü münasebetiyle, Midyat İlçesindeki bir düzenlediği akşam yemeği programında, sendikanın eğitimci üyeleriyle bir araya geldi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Eğitim Bir Sen Midyat temsilcisi Hüseyin Yücel, ve yönetim kurulu üyeleri ile, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Eğitim Bir Sen Midyat temsilcisi Hüseyin Yücel, burada yaptığı konuşmada, Eğitim hayatta başarılı olmanın öğretmen ise eğitimde başarıyı yakalamanın temel unsuru olduğunu söyledi.

Yücel şöyle konuştu:” Merkezi’nden öğretmen çıkaran eğitim sistemleri ile başarılı olman imkânı yoktur. Çünkü her sistem ancak öğretmeni kadar başarılıdır. Bütün varlığı ilim tanımlayan bilen ile bilmeyeni bir tutmayan, okumayı beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi nerede olursa olsun hikmeti aramayı, alimlere hürmeti emreden bir medeniyetin mensupları olarak tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize hakkettiği değeri vermeliyiz. Çünkü onlar ruhumuzun işçisi geleceğimizin mimarlarıdır.  Çoğumuzun rol modeli öğretmenlerimiz olmuştur. Hiç kuşku yok ki milli, manevi değerlerine bağlı erdemli nesiller idealist öğretmenlerin elinde yetişecektir.”dedi.

Yıllardır eğitimin birçok boyutun ihmal edilmiş olması sürdürülebilir politikalar izlenmemesi sürekli değişimi oluyor ama hiçbir günü kurtarmaktan öteye gitmediğini kaydeden Yücel, toplumsal algı eğitim konusunda büyük hedefler belirle demenin vaktinin geldiğini, köklü yapısal değişiklikleri gerçekleştirmenin tam zamanı olduğunu gösterdiğinin altını çizdi.

Öğretmenlik meslek kanunu, mesleği hak ettiği ölçüde yeniden kurgulanmalıdır diyen Yücel, 2023 eğitim vizyonu ancak motivasyonu arttırmış, hakları genişletilmiş, niteliğine yatırım yapılmış, bir mesleki algıyla mümkündür diyerek, “3600 ek gösterge verilmesi ile başlayacak iyileştirmeler, ücretlere yansıyan teşvikler, yüksek lisans, yeni pedagojik formasyon eğitimi ve öğretmen saygınlığını artıracak diğer çözümler, bu kıymetli mesleği daha cazip ve verimli hale getirecektir.”dedi.

Yücel son olarak, “Eğitim Bir Sen olarak sözleşmeli öğretmenlik, öğretmenlik kariyer basamaklarına ilişkin yaşadıkları belirsizlik, ek ders esaslarına adaletsizlik, öğretmen açığı, atama ve yer değiştirme süreçlerinde sonuçları da yaşanan sorunlar. Yönetici görevlendirme süreçlerinde mahkeme kararların doğurduğu sıkıntılar, öğretmene şiddet, erkek kamu görevlerine dayatılan kılık-kıyafet zorunluluğu ve benzeri soruları bir ana önce çözüme kavuşturması çağrısında bulunuyor, öğretmenlerin gönülde katılacakları kökü derinlerde bir öğretmenler günü özlemiyle tüm öğretmenlerimizin emeklerinin anlaşıldığı, mesleğin itibarını ön plana çıktığı, sorunların çözüldü günlere ulaşmayı diliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Öğretmenlerden oluşan müzik gurubu, seslendirdikleri bir birinden güzel türkülerle gece son buldu. 

Midyat Gündem ...