Malfono Yusuf BEĞTAŞ

Malfono Yusuf BEĞTAŞ

Tüm Makaleleri

Mor Gabriel Manastırındaki aktif görevi yanında, Turabdin ve Mardin Metropolitliğinin genel sekreterliğini yaptı.

30 yıldan beri Süryani kültürü hakkında toplumsal algılamaya düşünsel katkılar sunmaktadır.

Süryani Edebiyatçıları ve Yazarları Birliği’nin aktif bir üyesidir. Süryani Dili-Kültürü ve Edebiyatı Derneğinin başkanıdır. ܿ
Biri Türkçe, ikisi Süryanice olmak üzere yayınlanmış üç adet edebi kitabın yazarıdır.
Toplumsal içerikli Türkçe ve Süryanice edebi yazıları -yurtiçinde ve yurtdışında- farklı yayın organlarında yayınlanmaktadır. İngilizceye ve Arapçaya çevrilmektedir.
Süryanice, Türkçe, İngilizce, Arapça dillerinde yayın yapan Www.karyohliso.com isimli websitesinin yazarı ve editörüdür.

Kitap okumayı ve yazmayı; bir arayış, yürüyüş, yenilenme ve tazelenme aracı olarak görmektedir. Aklın ışığı olan bilginin, ruhun ışığı olan sevgiyle bütünleşmesinin gerekliliğine inanarak yazınsal üretkenliğini yapmakta ve toplumsal algılamaya katkı sunmaya devam etmektedir.

Gerçeğe Dönüşen Hayal

İnsan hem kültürün bir ürünü hem de onun aktif taşıyıcısıdır. Kültürel zayıflık ise, bireysel ve toplumsal düzeyde kırılganlığa ve gerilemeye yol açan temel bir etkendir.

IŞIĞIN EVLADI

Işığın evladının esas gayesi, kendini içsel ikilikten ve popüler kültürün karşıtlık yaratan anlayışından uzaklaştırmaktır.

Sevgi: Anlamayla Büyüyen Duygu

Sevgi, sadece bir duygu değil; insanın kendisiyle ve başkalarıyla kurduğun en sahici ilişkinin özüdür. O, yüzleşmeden beslenir, kabulle derinleşir ve ancak samimiyetle gerçekliğe dönüşür.

Felsefi Yolculuk

Sağlıklı yaşamın temel amaçlarından biri, hayatı bir öğrenme alanına dönüştürebilmektir. Ve bunu yalnızca kendimiz için değil, başkaları ve herkes için gerçekleştirebilmektir.

Egonun Mezarı ve Ruhun Dirilişi

Yaşamı var eden, besleyen ve geliştiren şey ruhtur. Ruh; iyiliklerin, güzelliklerin ve erdemli davranışların gerçek kaynağıdır. Ancak bu kaynağın önünde, çoğu zaman “nefis” ya da “ego” dediğimiz büyük...

İnsan ve Ahlak

Ahlaki değerlere bağlılık, yaşamın temel amacıdır. İnsan kalabilmenin, onurla ayakta durabilmenin şartı budur. Bu hakikat, mekân ve zaman fark etmeksizin geçerlidir.

Yorumlama ve Değerlendirme Sanatı

Ruhun hikmetinden beslenen yorumlama ve değerlendirme; hayata pozitif katkı sunar, fayda verir. İnsanı ve toplumu yukarıya çeker, yüceltir. Ama egonun bencil tutumlarından beslenen yorumlama ve değerl...

Veciz Bir Söz

Eskilerin, büyüklerin sözleri her zaman öğreticidir. İnsanı eğitir, şekillendirir, inşa eder. Sadece heyecan vermez; ufuk açar, yol gösterir, derinlik kazandırır.

Harf mi? Ruh mu?

Bilgi öğretir. Ama anlam, insanı dönüştürür… Ve anlam doğarsa, insan da doğar. Çünkü insan, sadece bildiği kadar değil; anlamlandırdığı kadar insandır.

İnsan Zihni Tarla Gibidir

İnsan zihni, işlenmemiş bir tarla gibidir; eğer onu kendi haline bırakırsak, orada ısırgan otları, dikenler ve zararlı bitkiler kendiliğinden biter. Buna karşılık, işlenmiş bir zihin tıpkı iyi bakılmı...

İçsel İnsan veya İçsel Bakış

İinsan, kendini hatırladıkça, tanıdıkça ve keşfettikçe, içindeki Tanrı’yı bulması da o oranda kolaylaşır. Bu sayede ilahi bilgilerin kendi içinde saklı olduğunu fark eder. Ve Tanrı’yı tanımaya başladı...

İlahi Sistem ve Kadim Bilgelik

İnsan onurunu, düşüncelerimizle, niyetlerimizle ve eylemlerimizle koruruz. Bu yüzden, ne ekersek onu biçeriz.

Daha fazla göster