Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, tüm dünyaya yayılan corona virüs için belediye girişinde dezenfektan bulundurduklarını, ayrıca belediyeye gelen vatandaşların dezenfektan kullanmalarını sağladıklarını söyledi.

Dünya Çin’de başlayan ve kıtalara hızlı yayılan corona virüsü için teyakkuza geçti. Virüs nedeniyle binlerce ölüm gerçekleşirken, Türkiye aldığı önlemler ile başarı kaydetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamasında 1 vatandaşta corona virüsü tespit edilmesinin akabinde önlemler daha fazla arttırıldı. Bu konuda Artuklu Belediyesi de tedbirlerini aldı. Belediye girişine dezenfektan ilaç koyulurken, belediye hizmetleri için gelen vatandaşlara dezenfektan uygulanmaya başlandı. Çalışma vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.

Ülkemiz başarılı oldu

Konu hakkında açıklama yapan Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Amacımız yaşanılacak herhangi bir olumsuzluğun önüne geçmek adına katkı sağlamaktır” dedi. Tutaşı, “Şu sıralarda dünyanın bir numaralı gündemi corona virüsü olarak dikkat çekmektedir. Çin’den başlayan ve binlerce hayatın kaybolmasına neden olan virüs, birçok ülkede kendini göstermiş ve büyük sıkıntılara neden olmuştur. Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan ülkemiz ise geçiş bölgesi olan konumuna rağmen aldığı önlemler ile başarı kaydetmiştir. Son olarak Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca bir vatandaşta korona virüsüne rastlandığını ve hastanın durumunun iyi olduğunu açıklamıştır. Biz de kurum olarak bu konuda dikkatli davranıyoruz” dedi.

Bizde hassasız

Belediye gelen vatandaşlara dezenfektan ilaç verdiklerini ileten Tutaşı, “Bu konuda en küçük ihmal bile büyük sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle biz de kurumumuza gelen vatandaşlarımıza dezenfektan ilaç veriyoruz. Belediye hizmet binası girişinde yer alan personelimiz hemşehrilerimizi karşılıyor ve ellerine dezenfektan ilaç uyguluyor. Bundan sonra da aynı hassasiyetimiz devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.