"Türkiye’nin İlk Glütensiz Şefi" olarak tanınan Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Süleyman Engin, Diyarbakır’da düzenlenen’2021 Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’’nda uyguladığı eğitim ve workshop çalışması ile çölyaklı ailelerden büyük ilgi gördü.

Mezopotamya Fuarcılığın davetiyle, Diyarbakır’da düzenlenen “Üçüncü 2021 Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’’na katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Süleyman Engin, "Glütensiz Yaşam Aileleri" için uygulanan eğitimde, çölyak hastası olan ailelere yönelik workshop düzenledi.

Etkinliğe büyük ilgi gösteren çölyak hastaları, sevdikleri yemeklerin yanı sıra glütensiz hamur işlerine dair pek çok püf noktası öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Glütensiz etkinliğine Süleyman Engin öncülüğünde katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3.sınıf öğrencilerinden Eda Nur Gezer ve Hilal Azat,  asistan eğitmenler olarak çölyaklılara glütensiz ekmek yapmanın püf noktalarını öğrettiler.

Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, Çölyak Hastalarına ve ailelerine faydalı olmak için "Glütensiz Mutfak Eğitimi" programı başlattıklarını ifade eden Şef Süleyman Engin: "Glütensiz beslenmeye dikkat çekerek glütensiz mutfağa dair farkındalık oluşturmak için bu tarz etkinliklerin sürdürülebilir hale getirtilmesi son derece önemlidir. Mardin Artuklu Üniversitesi olarak insanı yaşat ki toplum yaşasın şiarıyla insan ve sağlık odaklı böylesi hayırlı çalışmanın parçası olmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Glütensiz Şef Süleyman Engin, Mardin Artuklu Üniversitesi olarak çölyaklıların yaşam kalitesini arttırmak ve hastalara yardımcı olmak adına çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerinin de altını çizdi.

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin