MARDİN/MİDYAT: Şenköy Ortaokulu tarafından düzenlenen ve İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’nın destek verdiği ağaç dikme programı, öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.
Karakola gelen öğrenciler, jandarma personeli tarafından karşılanarak çevre bilinci, ormanların önemi ve doğayı korumanın geleceğe yansımaları üzerine bilgilendirildi. Ardından karakol bahçesinde hazırlanan alanlarda fidanlar toprakla buluşturuldu. Öğrenciler, her fidanın “gelecek için bir nefes” olduğunu vurgulayarak etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Etkinliğe İlçe Jandarma Teğmen Esra Akbulut, Şenköy Jandarma Karakol Komutanı Fatih Kilit, Şenköy Ortaokulu Müdürü İzzettin Cemiloğlu ile mahalledeki okul yöneticileri katıldı.
Şenköy Ortaokulu Müdürü İzzettin Cemiloğlu, programın öğrencilerde çevre farkındalığı oluşturulmasına önemli katkı sağladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Doğayı korumak sadece bugün için değil, geleceğimiz için de büyük bir sorumluluk. Öğrencilerimizin bu bilinçle hareket etmesi bizleri gururlandırıyor.”
Etkinlik, öğrencilerin doğayla buluştuğu, çevre sevgisini pekiştirdiği anlamlı bir gün olarak kayıtlara geçti.




