Türkiye Bisiklet Federasyonu ile GAP İdaresi Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen organizasyonda sporcular, Mardin, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep güzergahında 620 kilometre pedal çevirip, 5 Mayıs Pazar günü finiş görecek.

Turun 67 kilometrelik Mardin Midyat etabı tamamlandı. Organizasyonda 5'i Türk 13 takımdan 77 sporcu mücadele ediyor. Sporcular, 67 kilometrelik Mardin-Midyat etabını geçerek Nusaybin’ güzergâhını takip etti.

Türkiye Bisiklet Federasyon görevlisi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ile GAP İdaresi Başkanlığı iş birliğiyle bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Federasyon görevlisi, “ilk etabımız Mardin’den çıkarak Midyat ve Nusaybin etabını tamamlamak. İkinci etabımız Mardin, Şanlıurfa, üçüncü etabımız Gaziantep Kilis, dördüncü etabımız, Gaziantep-Gaziantep bu yıl ikincisini düzenliyoruz. İnşallah kazasız belasız bitirtiriz. Organizasyonda Türk Milli Takımı'nın yanı sıra Torku Şekerspor, Giresunspor, Mardinspor ve Mersin Gençlik Spor, Türkiye'yi temsil edecek. Turda mücadele edecek diğer takımlar ise Azerbaycan Milli Takımı, Minsk Cycling (Belarus), Vib Sport (Bahreyn), Sırbistan Milli Takımı, Velo Club Ratisbona (Almanya), Bike Aid (Almanya), Brunei Continental (Brunei) ve Lokomotiv Cycling Club (İran).” Dedi.

Zeyni Mağat isimli Midyatlı vatandaş ise, “Midyat için çok önemli bir organizasyon, Turizm ve tanıtım açısından Midyat için önemli olduğunu düşünüyorum. Güzel bir reklam olur” Dedi.