MARDİN : Derik ilçesinin Dede Mahallesi'nde doğan Kösen; 27,5 santimetrelik elleri ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla 2009’da Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Bugüne kadar 136 ülkeyi ziyaret eden Kösen, 25 Kasım’da Londra’ya giderek bir hafta boyunca belgesel çekimlerinde yer alacak.
Kösen, Londra'da Guinness Dünya Rekorları Ofisi’ni ziyaret ederek boy ölçümü yaptıracak ve rekorunu yeniden tescil ettirecek. Ayrıca kentin simge noktalarında Guinness Rekorlar Kitabı'nın 2026 baskısını imzalayarak hayranlarıyla buluşacak.
“Yeryüzünün yaşayan en uzun insanı” unvanını korumanın gururunu yaşadığını belirten Kösen, Türkiye’yi dünyaya tanıtmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Menajeri Mehmet Veysi Bora ise Kösen’in çekilecek bu belgeselle hayatının önemli bölümlerinin izleyiciyle buluşacağını, ayrıca İngiltere’de sağlık taramalarından geçerek akademik bir çalışmaya konu olacağını ifade etti.
Kösen’e dünyanın her yerinde büyük ilgi gösterildiği, birçok ünlünün dahi onunla fotoğraf çektirmek için sıraya girdiği belirtildi.




