Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman, Hasankeyf, Gercüş, Midyat yolu üzerinde inşa ettiğimiz bu köprüyü ülkemize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Yayalar için de bir geçiş yolu bulunuyor. Bu proje ile zaman ve akaryakıttan önemli ölçüde tasarruf edilecektir. Bölgemiz ticaretine çarpan etkisi olacaktır. Bu dev eserin inşasında emeği geçen tüm kurumlarımızı, yüklenici kurumları tebrik ediyorum.Türkiye'nin ihtiyacı eser ve hizmet siyasetidir. Ülkemizin batısında ne varsa doğusunda da o olsun diye koşturuyoruz. Bu hizmetleri de çoğu zaman terör örgütlerine, destekçilerine ve takoz muhalefetiyle önümüzü tıkamaya çalışan kifayetsizlere rağmen hayata geçiriyoruz. Son 19 yılda şehirlerimiz arasındaki gelişmişlik farklarını giderme yolunda attığımız her adımda bölücü örgüt ve siyasi uzantılarını daima karşımızda bulduk." dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki projelerimizde zorlu arazi şartları yanında bölücü terör örgütünün sabotajlarıyla da uğraştıklarını kaydeden Erdoğan, "Bizi engellemek isteyenlere cevabımızı hep daha büyük hizmetleri, daha büyük eserleri ülkemize kazandırarak verdik. Cumhuriyet tarihimizde yapılan yatırımların katbekat fazlasını son 19 yıla sığdırmayı başardık. Bilhassa ulaştırma alanında Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırdık. Artık yabancılar Türkiye'ye geldiklerinde bizim yollarımıza, köprülerimize, havalimanlarımıza gıptayla bakıyor. Sağlık hizmeti için artık bizim vatandaşımız yurt dışına gitmiyor. Her yıl yüzbinlerce yabancı, şifasını ülkemizdeki hastanelerde arıyor. 2002 yılında 83 tünel varken bugün sayı 435'e yükseldi. İhracatta, sanayide her ay yeni rekor haberi alıyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlun Batman'ın tarihi ilçesinde bulunan Hasankeyf-2 köprüsünün açılışına katılarak,  "Güney Doğu'muzun en güzel şehirlerinden biri olan Batman'a kazandırdığımız; Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolu üzerinde yer alan Hasankeyf-2 Köprüsü'nü aziz milletimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.

Batman'ın tarihi antik kenti Hasankeyf'teki köprü açılışına  sie AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, AK Parti Ömerli ilçe Başkanı Zeki İpekşen 
katıldı. 

1001 metre uzunluğunda 90 metre yüksekliği olan köprü aynı zamanda Ortadoğu'ya da bağlantıyı sağlıyor.


Hasankeyf-2 Köprüsü'nün
-Uzunluğu 1.001 metre, 
-En geniş açıklığı 168 metre ve
-En uzun yüksekliği 90 metredir.

Dicle Nehri üzerine kurulan köprü ile; Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat arasındaki ulaşım konforlu hale geliyor.