Genç istihdamının sağlanması kapsamında, gençlerin istihdamına yönelik etkin politikalar geliştirilmesi ve uygulanması amacıyla Mardin’de yürütülen tekstil atölyeleri projesinde Mardin 2.Organize Sanayi Bölgesindeki 4 tanesi 3 bin metrekare 1 tanesi 10 bin metrekare olmak üzere 5 tekstil atölyesinde bitme aşamasına gelindi.

1400 kişinin istihdam edilmesi hedeflenen atölyelerde incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, Mardin’in tekstil ve hazır giyim sektörünün kalbinin attığı duraklardan biri olacağını belirtti.

Şehrin tekstil ve hazır giyim sektöründeki üretim ve istihdamdaki payını daha da arttıracak atölyelerde bitme aşamasına gelindiğini dile getiren Vali Demirtaş, şunları söyledi:

 “Devletimizin sağladığı destekler ve teşvik uygulamaları sayesinde Mardin yatırımcılar için cazibeli bir şehir konumunda bulunuyor. Mardin’imiz ülkemize un, bulgur ve makarna ihracatıyla katkı sunan bir şehir olarak ön plana çıkıyor. Şehrimize kazandıracağımız tekstil atölyeleriyle birlikte artık tekstil ve hazır giyim sektörüyle de önemli bir konuma gelecektir. 2.Organize Sanayi Bölgemizde istihdama katkı sağlayacak 4 tekstil atölyesinde inşaat çalışmaları tamamlanırken 10 bin metrekarelik atölyede de sona doğru gelindi. Gençlerimize istihdam kapısı olacak atölyelerde üretimin en kısa sürede başlaması için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kadim şehrimize hayırlı olsun.”