• Midyat Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin Seyitler Mahallesinde bulunan dernek binasında yapılan toplantıya dernek kurucuları ve üyeleri katıldı.

Midyat Sokak Hayvanlarını Yaşatma ve Koruma Derneği’nin Seyitler Mahallesinde bulunan dernek binasında yapılan toplantıya dernek kurucuları ve üyeleri katıldı.

Midyat Sokak Hayvanlarını Yaşatma ve Koruma Derneği Kurucu Başkanı ve Mevcut Başkan Zeynel Abidin Erdem, yapılan kongreyle yeniden başkan seçildi.

Erdem, “Hayvan sever ile birlikte sokak hayvanlarını imkânlarımız ölçüsünde besliyorduk. Bu şekilde çıktığımız yolculukta bir de dernek kurarak sokak hayvanlarına destek olmak istedik. Böylece Midyat Sokak Hayvanlarını Yaşatma ve Koruma Derneği’ni kurmaya karar verdik. Sokak hayvanlarının dışarıda aç ve perişan oluyorlardı. Kurduğumuz bu dernek ile daha etkin olacağımıza inanıyorum. Desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize ve dernek üyelerimize teşekkür ederim." dedi.

Başkan Erdem, daha sonra kurucu ve dernek üyelerine sokak hayvanlarını beslemeleri için yem dağıtımında bulundu.

Dernek yönetim kuruluna ise Cem Bahadır Ergün, İldar Cemre Ergün, Mehmet Fatih Çetin, Muazzez Acar, Muzaffer Yavuz, Besti Karaca, Emine Büşra Erdem ve Kadife Büyükkaya’dan oluştu.

Selahattin Erol