Artuklu Belediye Başkanı, Tutaşı’ından açıklamalar

Tutaşı, “Katılımcı Belediyecilik Anlayışı ile Hep Birlikte Artuklu Değişecek”

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, ilçenin gelişmesi ve değişmesi için katılımcı bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini ve bu düşünceler ile ortak aklı inşa edeceklerini söyledi.

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı belediye başkanı olarak seçilmesinin hemen akabinde dur durak bilmeden çalışmalarını sürdürüyor. Şehrin sorunlarını yerinde inceleyerek hemen çözüm için çalışmalar başlatan Tutaşı, ilçenin tüm mahallelerinde yaptığı ziyaretler ile vatandaşların şehre bakış açılarını da öğreniyor. Bu sayede ilçede yaşayanların beklentilerini proje aşamasına getiren Tutaşı, ortak akıl ile ilçenin yönetimi adına önemli işler yapıyor.

Ben yaptım oldu” mantığı olmayacak

Artuklu’ da “Ben Yaptım Oldu” mantığıyla çalışmaların olmayacağını aktaran Başkan Tutaşı, “Şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışı ile ilçemizi hep birlikte geliştireceğiz” dedi. Tutaşı, “Vatandaşlarımızın teveccühü ile seçilmemizin akabinde ilçemizde yapılacak çalışmalar ve projelerimiz için hemen kolları sıvadık. Öncelikle hemşehrilerimizin beklentileri doğrultusunda yapılması elzem olan tüm çalışmaları zaman kaybetmeden yapmaya başladık. Söz verdiğimiz projelerin hayata geçmesi için de alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Biz belediyecilik yönetimini katılımcı  bir anlayış ile sürdürmek istiyoruz. Bu nedenle her platformda vatandaşlarımız ile bir araya geliyor ve onların beklentilerinin yerine gelmesi için çaba veriyoruz” diye konuştu.

Her zaman vatandaşların arasında

İlçede ortak aklın bu şekilde sirayet edeceğini bildiren Tutaşı, “Artuklu’ da hemşehrilerimizi yüz yüze dinlemenin yanında, telefonla ve sosyal medya aracılığıyla gelen mesajlara da hemen dönüyoruz. Gerek şahsım, gerekse görev arkadaşlarım bize iletilen her konuyu titizlikle inceliyor ve gereklerini yerine getiriyor. Bu sayede ilçemizi birlikte yönetiyoruz. Bu anlayışımıza devam edeceğiz ve Artuklu’yu hep birlikte yeninden inşa edeceğiz. Her zaman sokaklarımızda mahallelerimizde vatandaşlarımız ile iç içe olacağız” şeklinde konuştu.