Mardin Büyükşehir Belediyesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde yaşanan trafik sorununu ortandan kaldırmak amacıyla yürüttüğü yaklaşık 1000 araç kapasiteli otopark çalışmasını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile vatandaşların hizmetine sunulan otoparkta incelemelerde bulunarak Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan’dan bilgi aldı.

Otoparkın hizmete girmesiyle birlikte park sorununda rahatlama yaşanacağını belirten Vali Demirtaş, şehirde park sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalarını kararlı bir şekilde yürüttüklerini söyledi.

Otopark çalışmalarını şehrin farklı noktalarında sürdürdüklerini dile getiren Vali Demirtaş, “Mardin’imizin artan nüfusu yanı sıra gerçekleştirilen sağlık yatırımlarıyla birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde trafik yoğunluğu oluşuyordu. Şehrimizde en önemli ihtiyaçlarımızdan birinin de otopark olduğunu her zaman söylüyoruz. Bu doğrultuda farklı noktalarda otopark projelerimizi yürütüyoruz. Hastane çevresindeki trafiği rahatlatmak ve park sorununu ortadan kaldırmak için yaklaşık 1000 araçlık otoparkı hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Hayırlı olsun.” dedi.