Kuran Tilaveti ile başlayan iftar programında söz alan Vakıflar Bölge Müdür V. Hakan Demir bu tür organizasyonların birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşmayı güçlendirdiğini ifade etti.

 "Bir Lokma Bin Sofra" iftar programının Ülke genelinde olduğu gibi Mardin'de de düzenlendiğini belirten Vali Demirtaş, aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek  Ramazan'ın birleştirici ruhuna değindi.

Vali Demirtaş konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi;

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını, gecesi gündüzüyle en iyi biçimde idrak etmenin telaşı içerisindeyiz. Bu kutlu ayda birbirimizin yardımına koşuyor, dargınlıkları ortadan kaldırıyor; sofralarımızı kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Tıpkı şu an olduğu gibi bir lokmayı bin sofraya dönüştürüyoruz.

Zira biz, bir lokmanın paylaştıkça bin sofraya dönüştüğüne iman eden bir medeniyetin evlatlarıyız. "Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir" hadisini baş tacı eden bir inancın mensuplarıyız. Dolayısıyla lokmalarımızı paylaşarak, yan 
yana durarak, sırt sırta vererek her türlü badirenin üstesinden birlik ve beraberlikle gelebileceğimizi çok iyi biliyoruz.

Kıymetli Kardeşlerim,

Bunun en yakın örneğini 6 şubatta  Kahramanmaraş merkezli depremlerde milletçe bir kez daha gösterdik, gösteriyoruz. Yaşanan asrın felaketinin ardından, afet bölgesine ülkemizin dört bir yanından gönüllü kardeşlerimizin akınının yanında yardım tırlarının da yolları tıkadığına şahitlik ettik.

Devletimizin topyekûn seferberlik ruhuyla tüm kurumlarıyla bölgeye çıkarma yaptığını, yaraların sarılması için mesai mefhumu güdülmediğini gördük. İnanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bölgenin yeniden imar, inşa ve ihyası çok kısa sürede tamamlanacak.

Değerli Hemşehrilerim,

Biliniz ki devletimiz tüm kurumlarıyla her daim ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındadır. Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız,
Büyükşehir Belediyemiz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın hizmetindedir.

Mardin'imizde ihtiyaç sahibi her bir vatandaşımıza devletimizin sağladığı bu yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz. Devletimizin şefkat elini vatandaşımıza uzatmaktan geri durmayacağız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla Mardin'imizde kapısını çalmadığımız, derdine derman olmadığımız tek bir hemşerimizi bırakmayacağız. Hemşerilerimizin hanelerinde evlatlarıyla huzur ve mutluluk İçerisinde yaşamaları için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.

Bu vesileyle Ramazan ayınızı bir kez daha tebrik ediyor, bu mübarek ayın hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. İftar programının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Programa Vali Demirtaş'ın Yanı sıra Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Vakıf Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Vatandaşlar katıldı