Mardin'de bomba yüklü araç ele geçirildi

Mardin'de polis ekipleri tarafından bomba yüklü bir araç ile birlikte 3 terörist sağ olarak yakalandı. 

Ele geçirilen araç ve teröristlerle ilgili geniş kapsamlı çalışma başlatıldı.

Mardin'de polis ekipleri tarafından bomba yüklü bir araç ile birlikte 3 terörist sağ olarak yakalandı. 

Ele geçirilen araç ve teröristlerle ilgili geniş kapsamlı çalışma başlatıldı.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, polis ekipleri tarafından bomba yüklü bir araç ile birlikte 3 terörist sağ olarak yakalandığı kaydedildi.

Bildiride şöyle denildi; PKK/KCK-PYD/YPG Silahlı Terör Örgütü ve uzantılarının faaliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik çevre İl Valilikleri ve Güvenlik Birimleri ile müştereken Mardin İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmada; Terör örgütü mensuplarınca Suriye ülkesinden illegal yollar ile ülkemize sevk edilmiş yüklü miktarda Patlayıcı Maddenin, Ceylanpınar- Kızıltepe karayolu kullanılarak  milis/işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunan şahıs/şahıslar tarafından eylem amaçlı metropol illere  taşınacağı bilgisinin alınması üzerine  operasyona başlanmıştır.

♦ YAPILAN OPERASYON NETİCESİNDE;

Ceylanpınar- Kızıltepe  karayolu üzerinde 72 …. plaka sayılı araç üzerinde yapılan uygulamada; toplam 247 bin 864 Kg PETN olduğu tespit edilen  Patlayıcı madde, düzenekler ile birlikte V.T. , F.T. ile A.D. isimli (3) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adı geçen şahıslar ile yapılan ön görüşmede, kendilerine bu konu ile ilgili yardım ettikleri değerlendirilen F.T. ile Y.O. isimli şahıslar aynı gün düzenlenen eş zamanlı operasyon ile yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili olarak tüm milis/işbirlikçi şahıslar ile eyleme ilişkin faillerin tespitine yönelik çalışmalar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce sürdürülmektedir. Bu Operasyon kapsamında  (5) şahıs gözaltında bulunmaktadır.

Ele geçen malzemeler ise şöyel

♦247.kg 864 gram PETN patlayıcı

♦6 adet alpha fire Kuman'da

♦32 adet alpha fire alıcısı

♦62 adet elektrikli kapsül

♦40 metre infilaklı fitil

♦1 adet ruhsatsız Tüfek

♦6 adet kartuş ele geçirilmiştir.

Adli tahkikat Mardin Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmektedir.

Bölge halkımızın desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir.”