MARDİN - Mardin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, “Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan İstihbarı çalışmalar neticesinde PKK/KCK terör örgütü mensupları ile irtibat ve iltisak halinde bulunduğu tespit edilen 36 şahıs yakalandığı bildirildi. 


Açıklamada, “Mardin’in Dargeçit, Nusaybin, Savur, Ömerli, Kızıltepe, Derik, Mazıdağı, Midyat ve Artuklu ilçelerinde, şahıslara ait yapılan eş zamanlı operasyonda 36 şahıs yakalanmıştır.  Şahıslara ait ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, Örgütsel Doküman, muhtelif sayıda CD, Ajanda, 3 adet Ruhsatsız Av Tüfeği, 1 adet Laptop, 36 şahsa ait Cep Telefonu ve sim kart ele geçirilmiştir. 


Ayrıca yapılan arama faaliyetinde 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, Nusaybin Akarsu Yandere yol güzergâhı üzerinde 1 adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcının talimatı ile ele geçirilen 23 Kartuş dijital materyaller ve malzemeler muhafaza altına alınmış, ayrıca EYP düzeneği imha edilmiş ve yakalanan (36) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Bölge halkımızın desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” Denildi.