Mardin İle Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Amirliği, Uyuşturucuyla mücadelede farkındalık oluşturmak için stant kurarak vatandaşlara broşür dağıttı.

Midyat Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler uyuşturucu ile mücadelesini sürdürüyor. Gençlere yönelik başlatılan kampanyalarda polis ekipleri, uyuşturucunun zararlarına anlattı. İlçe merkezinde gümüşçüler çarşı Meydan’ında kurulan standa vatandaşlar ve gençler büyük ilgi gösterdi. Polisler ve vatandaşlarla muhabbet ederek sık sık sorunlarını dinledi.

“Narkotim Köpeği, gençlerin ilgisini gördü”

Ayrıca Mücadele Mobil Uygulama (UYUMA) Projesi'nin tanıtımı yapıldı. Uyuşturucu satımı ve kullanımıyla ilgili ihbarların en güvenilir şekilde alınabilmesi için cep telefonlarına yüklenen bir program olan Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) mobil uygulaması için vatandaşlar bilgilendirildi.

Mustafa Deniz isimli genç AA muhabirine yapıla tanıtım ve uygulamadan memnuniyetini dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün kullandığı dijital alt yapılarla entegre edilmiş olan UYUMA, Android ve İOS marketlerden telefonlara ücretsiz indirilebilmektedir.

Midyat Gundem / Yusuf Erol